70 dag janjetine
1-2 žlice konzervirane rajčice
1 glavica luka
papar u zrnu
1 korijen peršuna
list celera
1 kocka goveđe juhe
sol
Postupak pripreme
Luk ocistite tako da skinete samo prvi sloj, razrežite ga u dvije polovice i na vrućoj ploči štednjaka malo zapecite. Peršun ostružite i operite. U lonac s hladnom vodom stavite zapečeni luk, rajčicu, peršun, sol, kocku i papar. Kada voda sa svim dodacima zakipi, stavite oprano meso, list celera i peršuna i pustite da kuha na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Zatim juhu procijedite i ukuhajte rižu.?Kuhanu janjetinu poslužite uz pirjanu rajčicu ili gulaš od krumpira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 70 dag janjetine
- 1-2 žlice konzervirane rajčice
- 1 glavica luka
- papar u zrnu
- 1 korijen peršuna
- list celera
- 1 kocka goveđe juhe
- sol
Postupak pripreme
Luk ocistite tako da skinete samo prvi sloj, razrežite ga u dvije polovice i na vrućoj ploči štednjaka malo zapecite. Peršun ostružite i operite. U lonac s hladnom vodom stavite zapečeni luk, rajčicu, peršun, sol, kocku i papar. Kada voda sa svim dodacima zakipi, stavite oprano meso, list celera i peršuna i pustite da kuha na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Zatim juhu procijedite i ukuhajte rižu.?Kuhanu janjetinu poslužite uz pirjanu rajčicu ili gulaš od krumpira.