Govedina s umakom od vrganja

recepti_bez_slike
1 kg govedine (but) sol bijeli papar 2 čaše (4 cl) konjaka 1/8 1 crvenog vina 30 g maslaca glavica luka vezica zelenja za juhu lovorov list kadulja 1/4 1 vruće juhe vrećica sušenih ili svježih vrganja čaša 20% kiselog vrhnja Priprema: Govedinu posolite i popaprite. Prelijte je konjakom i vinom i ostavite da se namače preko noći. U posudi ugrijte maslac i u njemu ispržite ocijeđeno meso. Dodajte krupno narezani luk, očišćeno i usitnjeno zelenje, lovorov list i kadulju. Pirjajte s mesom i češće okrenite. Zalijte marinadom od konjaka i malo prokuhajte. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 220 stupnjeva otprilike 1 ½  sat. Povremeno zalijte sokom od pečenja. Nakon pola sata izvadite začine i povrće, a stavite vrganje. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz posude i vrganje 
ostavite na toplom mjestu. Sok od pečenja kuhajte još 5 minuta, te ga zgusnite s kiselim vrhnjem. Meso narežite na ploške i složite na zagrijani tanjur. Umak s gljivama poslužite posebno. Uz ovo jelo prijaju kroketi od krumpira, fini grah ili u maslacu prženi svježi vrganji posuti peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1 kg govedine (but)
  • sol
  • bijeli papar
  • 2 čaše (4 cl) konjaka
  • 1/8 1 crvenog vina
  • 30 g maslaca
  • glavica luka
  • vezica zelenja za juhu
  • lovorov list
  • kadulja
  • 1/4 1 vruće juhe
  • vrećica sušenih ili svježih vrganja
  • čaša 20% kiselog vrhnja

Priprema:

Govedinu posolite i popaprite. Prelijte je konjakom i vinom i ostavite da se namače preko noći. U posudi ugrijte maslac i u njemu ispržite ocijeđeno meso. Dodajte krupno narezani luk, očišćeno i usitnjeno zelenje, lovorov list i kadulju. Pirjajte s mesom i češće okrenite. Zalijte marinadom od konjaka i malo prokuhajte. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 220 stupnjeva otprilike 1 ½  sat. Povremeno zalijte sokom od pečenja. Nakon pola sata izvadite začine i povrće, a stavite vrganje. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz posude i vrganje 
ostavite na toplom mjestu. Sok od pečenja kuhajte još 5 minuta, te ga zgusnite s kiselim vrhnjem. Meso narežite na ploške i složite na zagrijani tanjur. Umak s gljivama poslužite posebno. Uz ovo jelo prijaju kroketi od krumpira, fini grah ili u maslacu prženi svježi vrganji posuti peršinom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)