Hurmašice

recepti_bez_slike
1 margarin (250g) mekan na sobnoj temperaturi 1 filđan (mala šalica za crnu kavu) šećera 1 filđan ulja 1 filđan mlijeka 1 cijelo jaje 1/2 kg oštrog brašn 1/2 praska za pecivo orasi Preljev: 600 g šećera 3 dcl vode sok od pola limuna Postupak pripreme Sastojke za tijesto pomiješati u zdjeli. Staviti u hladnjak na pola sata da se malo stisne Uzeti tijesta toliko da se može napraviti krpicu u koju se stavi polovicu oraha (očišćenog) i zarolati tako da se zatvori orah. Staviti peći na 180 stupnjeva da lagano posmeđi. Dok se to peče napraviti šerbet. Kuhati vodu i šećer dok se šećer ne rastopi i šerbet lagano prokuha. Tada dodati limunov sok. Šerber se lijeva vruć na vruće hurmašice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1 margarin (250g) mekan na sobnoj temperaturi
  • 1 filđan (mala šalica za crnu kavu) šećera
  • 1 filđan ulja
  • 1 filđan mlijeka
  • 1 cijelo jaje
  • 1/2 kg oštrog brašn
  • 1/2 praska za pecivo
  • orasi

Preljev:

  • 600 g šećera
  • 3 dcl vode
  • sok od pola limuna

Postupak pripreme

Sastojke za tijesto pomiješati u zdjeli. Staviti u hladnjak na pola sata da se malo stisne Uzeti tijesta toliko da se može napraviti krpicu u koju se stavi polovicu oraha (očišćenog) i zarolati tako da se zatvori orah. Staviti peći na 180 stupnjeva da lagano posmeđi. Dok se to peče napraviti šerbet. Kuhati vodu i šećer dok se šećer ne rastopi i šerbet lagano prokuha. Tada dodati limunov sok. Šerber se lijeva vruć na vruće hurmašice.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)