1 margarin (250g) mekan na sobnoj temperaturi
1 filđan (mala šalica za crnu kavu) šećera
1 filđan ulja
1 filđan mlijeka
1 cijelo jaje
1/2 kg oštrog brašn
1/2 praska za pecivo
orasi
Preljev:
600 g šećera
3 dcl vode
sok od pola limuna
Postupak pripreme
Sastojke za tijesto pomiješati u zdjeli. Staviti u hladnjak na pola sata da se malo stisne Uzeti tijesta toliko da se može napraviti krpicu u koju se stavi polovicu oraha (očišćenog) i zarolati tako da se zatvori orah. Staviti peći na 180 stupnjeva da lagano posmeđi. Dok se to peče napraviti šerbet. Kuhati vodu i šećer dok se šećer ne rastopi i šerbet lagano prokuha. Tada dodati limunov sok. Šerber se lijeva vruć na vruće hurmašice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 1 margarin (250g) mekan na sobnoj temperaturi
- 1 filđan (mala šalica za crnu kavu) šećera
- 1 filđan ulja
- 1 filđan mlijeka
- 1 cijelo jaje
- 1/2 kg oštrog brašn
- 1/2 praska za pecivo
- orasi
Preljev:
- 600 g šećera
- 3 dcl vode
- sok od pola limuna
Postupak pripreme
Sastojke za tijesto pomiješati u zdjeli. Staviti u hladnjak na pola sata da se malo stisne Uzeti tijesta toliko da se može napraviti krpicu u koju se stavi polovicu oraha (očišćenog) i zarolati tako da se zatvori orah. Staviti peći na 180 stupnjeva da lagano posmeđi. Dok se to peče napraviti šerbet. Kuhati vodu i šećer dok se šećer ne rastopi i šerbet lagano prokuha. Tada dodati limunov sok. Šerber se lijeva vruć na vruće hurmašice.