Kakao torta

Autor: margareta   (palac x 24892) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto: 4 žumanjka 25 dkg šećera 2 žlice kakaa 20 dkg brašna 2 dcl mlijeka 1 prašak za pecivo 1 šalica (za crnu kavu) ulja Fila: 4 bjelanjka 20 dkg šećera ½ dcl vode Glazura: Čokolada Postupak pripreme Izmiješajte žutanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte postepeno ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen oblik za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C (458 K).
Nadjev: Bjelanjke istucite s 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.
Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    Tijesto:
  • 4 žumanjka
  • 25 dkg šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 20 dkg brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica (za crnu kavu) ulja

Fila:

  • 4 bjelanjka
  • 20 dkg šećera
  • ½ dcl vode

Glazura:

  • Čokolada

Postupak pripreme

Izmiješajte žutanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte postepeno ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen oblik za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C (458 K).
Nadjev: Bjelanjke istucite s 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.
Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)