Tijesto:
4 žumanjka
25 dkg šećera
2 žlice kakaa
20 dkg brašna
2 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 šalica (za crnu kavu) ulja
Fila:
4 bjelanjka
20 dkg šećera
½ dcl vode
Glazura:
Čokolada
Postupak pripreme
Izmiješajte žutanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte postepeno ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen oblik za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C (458 K).
Nadjev: Bjelanjke istucite s 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.
Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
Tijesto:
- 4 žumanjka
- 25 dkg šećera
- 2 žlice kakaa
- 20 dkg brašna
- 2 dcl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 šalica (za crnu kavu) ulja
Fila:
- 4 bjelanjka
- 20 dkg šećera
- ½ dcl vode
Glazura:
Postupak pripreme
Izmiješajte žutanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte postepeno ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen oblik za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C (458 K).
Nadjev: Bjelanjke istucite s 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.
Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.