Prvi biskvit:
6 bjelanjaka
15 dag šećera
20 dag kokosovog brašna
Drugi biskvit:
6 bjelanjaka
15 dag šećera
20 dag mljevenih oraha
Krema:
12 žutanjaka
20 dag šećera
25 dag margarina
Postupak pripreme
Miksajući, izraditi čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom. Na kraju polagano umiješati kokosovo brašno. Masu rasporediti u pouljen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Drugi biskvitni list izraditi od čvrstog snijega bjelanjaka s šećerom, dodajući mljevene orahe. Peći u zagrijanoj pećnici. Listove biskvita premazati kremom i složiti jedan na drugi. Sve vanjske površine ukrasiti kremom.
KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom, miješajući elastičnom žicom (tući). Na kraju, u gustu ohlađenu masu umiješati, pjenasto izrađen margarin.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
Prvi biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 20 dag kokosovog brašna
Drugi biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 20 dag mljevenih oraha
Krema:
- 12 žutanjaka
- 20 dag šećera
- 25 dag margarina
Postupak pripreme
Miksajući, izraditi čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom. Na kraju polagano umiješati kokosovo brašno. Masu rasporediti u pouljen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Drugi biskvitni list izraditi od čvrstog snijega bjelanjaka s šećerom, dodajući mljevene orahe. Peći u zagrijanoj pećnici. Listove biskvita premazati kremom i složiti jedan na drugi. Sve vanjske površine ukrasiti kremom.
KREMA: Na pari ukuhavati žutanjke sa šećerom, miješajući elastičnom žicom (tući). Na kraju, u gustu ohlađenu masu umiješati, pjenasto izrađen margarin.