Kolač od kave

recepti_bez_slike
Za tijesto: 10 dag šećera 4 jaja malo soli 5 dag škrobnog brašna Za nadjev: 8 dag šećera 2 dcl mlijeka 2 žutanjka malo soli 2 žlice samljevene kave 18 dag maslaca 10 dag grubo narezanih oraha Ocaklina: 15 dag kristalnog šećera 1 žlicu vruće vode 1 žlicu mljevene kave Za ukras: nekoliko ukuhanih trešanja nekoliko polovica oraha Postupak pripreme Tucite žutanjke sa šećerom dok dobijete posve svijetlu i čvrstu pjenu. Zatim dodajte brašno s umiješanim škrobnim brašnom i sol. Dobro promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaca. Lim namažite maslacem, uspite smjesu i pecite na umjerenoj vatri otprilike 50 minuta. Ostavite da se dobro ohladi, a zatim vodoravno narežite na 3 – lista. Pripremite nadjev: miješajte šećer sa žutanjcima i kavom, pa kad dobijete gustu smjesu, ulijevajte malo-pomalo kipuće mlijeko. Tada dodajte sol i kuhajte na pari dok se zgusne. Kad bude mlako, dodajte dobro izmiješani maslac. Nadjevom namažite sve listove kolača, poslažite jedan na drugi, zatim namažite sa strane i pospite grubo narezanim orasima. Gornju površinu pokrit ćete ocaklinom: pomiješajte kavu i šećer, prelijte kipućom vodom pa dobivenom ocaklinom premažite kolač. Ukrasite ga orasima i trešnjama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    Za tijesto:
  • 10 dag šećera
  • 4 jaja
  • malo soli
  • 5 dag škrobnog brašna

Za nadjev:

  • 8 dag šećera
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 žutanjka
  • malo soli
  • 2 žlice samljevene kave
  • 18 dag maslaca
  • 10 dag grubo narezanih oraha

Ocaklina:

  • 15 dag kristalnog šećera
  • 1 žlicu vruće vode
  • 1 žlicu mljevene kave

Za ukras:

  • nekoliko ukuhanih trešanja
  • nekoliko polovica oraha

Postupak pripreme

Tucite žutanjke sa šećerom dok dobijete posve svijetlu i čvrstu pjenu. Zatim dodajte brašno s umiješanim škrobnim brašnom i sol. Dobro promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaca. Lim namažite maslacem, uspite smjesu i pecite na umjerenoj vatri otprilike 50 minuta. Ostavite da se dobro ohladi, a zatim vodoravno narežite na 3 – lista. Pripremite nadjev: miješajte šećer sa žutanjcima i kavom, pa kad dobijete gustu smjesu, ulijevajte malo-pomalo kipuće mlijeko. Tada dodajte sol i kuhajte na pari dok se zgusne. Kad bude mlako, dodajte dobro izmiješani maslac. Nadjevom namažite sve listove kolača, poslažite jedan na drugi, zatim namažite sa strane i pospite grubo narezanim orasima. Gornju površinu pokrit ćete ocaklinom: pomiješajte kavu i šećer, prelijte kipućom vodom pa dobivenom ocaklinom premažite kolač. Ukrasite ga orasima i trešnjama.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)