Za tijesto:
10 dag šećera
4 jaja
malo soli
5 dag škrobnog brašna
Za nadjev:
8 dag šećera
2 dcl mlijeka
2 žutanjka
malo soli
2 žlice samljevene kave
18 dag maslaca
10 dag grubo narezanih oraha
Ocaklina:
15 dag kristalnog šećera
1 žlicu vruće vode
1 žlicu mljevene kave
Za ukras:
nekoliko ukuhanih trešanja
nekoliko polovica oraha
Postupak pripreme
Tucite žutanjke sa šećerom dok dobijete posve svijetlu i čvrstu pjenu. Zatim dodajte brašno s umiješanim škrobnim brašnom i sol. Dobro promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaca. Lim namažite maslacem, uspite smjesu i pecite na umjerenoj vatri otprilike 50 minuta. Ostavite da se dobro ohladi, a zatim vodoravno narežite na 3 – lista. Pripremite nadjev: miješajte šećer sa žutanjcima i kavom, pa kad dobijete gustu smjesu, ulijevajte malo-pomalo kipuće mlijeko. Tada dodajte sol i kuhajte na pari dok se zgusne. Kad bude mlako, dodajte dobro izmiješani maslac. Nadjevom namažite sve listove kolača, poslažite jedan na drugi, zatim namažite sa strane i pospite grubo narezanim orasima. Gornju površinu pokrit ćete ocaklinom: pomiješajte kavu i šećer, prelijte kipućom vodom pa dobivenom ocaklinom premažite kolač. Ukrasite ga orasima i trešnjama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
Za tijesto:
- 10 dag šećera
- 4 jaja
- malo soli
- 5 dag škrobnog brašna
Za nadjev:
- 8 dag šećera
- 2 dcl mlijeka
- 2 žutanjka
- malo soli
- 2 žlice samljevene kave
- 18 dag maslaca
- 10 dag grubo narezanih oraha
Ocaklina:
- 15 dag kristalnog šećera
- 1 žlicu vruće vode
- 1 žlicu mljevene kave
Za ukras:
- nekoliko ukuhanih trešanja
- nekoliko polovica oraha
Postupak pripreme
Tucite žutanjke sa šećerom dok dobijete posve svijetlu i čvrstu pjenu. Zatim dodajte brašno s umiješanim škrobnim brašnom i sol. Dobro promiješajte i dodajte snijeg od bjelanjaca. Lim namažite maslacem, uspite smjesu i pecite na umjerenoj vatri otprilike 50 minuta. Ostavite da se dobro ohladi, a zatim vodoravno narežite na 3 – lista. Pripremite nadjev: miješajte šećer sa žutanjcima i kavom, pa kad dobijete gustu smjesu, ulijevajte malo-pomalo kipuće mlijeko. Tada dodajte sol i kuhajte na pari dok se zgusne. Kad bude mlako, dodajte dobro izmiješani maslac. Nadjevom namažite sve listove kolača, poslažite jedan na drugi, zatim namažite sa strane i pospite grubo narezanim orasima. Gornju površinu pokrit ćete ocaklinom: pomiješajte kavu i šećer, prelijte kipućom vodom pa dobivenom ocaklinom premažite kolač. Ukrasite ga orasima i trešnjama.