1/2 omota lisnatog tijesta (ispeci dva lista, jedan izrezati na kvadrate)
Krema:
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 vanili šećera
1 kutija gustina
2 žlice oštrog brašna
2 dl mlijeka
Postupak pripreme
Prvi izmiksati čvrsti snijeg od 6 bjelanjaka u koji se dobro umiješa 10 dag šećera u prahu.
Smjesu sa žumanjcima ukuhati u vrelih 8 dl mlijeka + 5 dl vode, prokuhati par minuta pa malo po malo kuhane mase postepeno dodavati u snijeg od bjelanjakai rahlo kremšnite miješati velikom žlicom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Sastojci
- 1/2 omota lisnatog tijesta (ispeci dva lista, jedan izrezati na kvadrate)
Krema:
- 6 žumanjaka
- 20 dag šećera
- 2 vanili šećera
- 1 kutija gustina
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 dl mlijeka
Postupak pripreme
Prvi izmiksati čvrsti snijeg od 6 bjelanjaka u koji se dobro umiješa 10 dag šećera u prahu.
Smjesu sa žumanjcima ukuhati u vrelih 8 dl mlijeka + 5 dl vode, prokuhati par minuta pa malo po malo kuhane mase postepeno dodavati u snijeg od bjelanjakai rahlo kremšnite miješati velikom žlicom.