Pita od špinata, gljiva i fete
Lijepi recept koji se može konzumirat u bilo koje doba dana.
Sastojci:
- 225 g svježih gljiva
- ½ žličice narezanog češnjaka
- 300 g špinata
- 4 velika jaja
- 1 šalica mlijeka
- 60 g feta sira
- naribanog parmezana ¼ šalice
- ½ šalice isjeckane mozzarelle
- soli i papra
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Špinat blanširajte. Lagano isperite gljive te ih narežite na tanke ploške. Stavite narezane gljive u tavu sa par kapi maslinovog ulja, dodajte nasjeckani češnjak, i posuti malo soli i papra. Gljive dinstajte nakon što puste svu vodu još 5-7 minuta.
Špinat iscjedite i rasporediti na dno zdjele, zdjelu namažite putrom. Zatim dodajte kuhane gljive i feta sir.
U srednje veliku zdjelu umutite jaja dok ne postane relativno glatka smjesa. Dodati mlijeko, parmezan, i još malo posuti paprom. Ulijte ovu smjesu u posudu preko špinata i gljiva.
Pospite isjeckanu mozzarelu preko vrha. Stavite jelo u zagrijanu pećnicu i pecite dok ne bude zlatno smeđa na vrhu, a sredina čvrsta. Svaka pećnica je drugačija, ali ovo bi trebalo trajati između 45 minuta i sat vremena. Narežite i poslužite!
Recept sa http://www.budgetbytes.com/2011/11/spinach-mushroom-feta-crustless-quiche/
super
Jednostvan i odlican recept,hvala.