Punjena piletina
Uživajte u ovoj predivnoj kombinaciji pesta i piletine!!!
Pečena piletina punjena s pestom i sirom (za dvije porcije).
Sastojci:
- 2 velika pileća filea bez kostiju
- 2 žlice pesta od bosiljka sa limunom
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice naribanog sira mozzarella
- 2 jaja (ako je jaje veće jedno je dosta)
- 3 žlice sitno ribanog parmezana
- 3 žlice bademovog brašno
- crni papar
vidjeti više na: http://www.kalynskitchen.com/2005/04/chicken-stuffed-with-pesto-and-cheese.html
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190C . Namažite protvan sa putrom. Zatim stavite meso u plastičnu vrećicu i tucite ga batom.
U maloj zdjeli pomiješajte pesto od bosiljka, kiselo vrhnje i naribanu mozzarellu.
Namažite tanki sloj smjese preko pilećih prsa 1 cm od ruba mesa. Namotati pileća prsa i sigurno ih pričvrstiti s par čačkalica. Pripremite dvije zdjele, jednu s umućenim jajetom i drugu s naribanim parmezan i brašnom od badema, začinite jaja s crnim paprom po želji. Umočite pileća prsa prvo u smjesu od jaja, a potom u brašno. Stavite pileća prsa u protvan i pecite dok piletina lagano porumeni. (Provjerite nakon otprilike 25-30 minuta). Poslužite vruće .
Dobar tek!
super,riješena dilema za nedjeljni ručak
Izgleda odlično, mora se probat
Bas ono sto volim, sutra odmah pravim, predivno
predivno