Novopazovačke palačinke

Autor: desajela   (palac x 4960) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
8 kasika{ zlica } secera 8 belanaca 6 kasika ulja 3 vanili secera SASTOJCI ZA FIL voce eurokrem orasi ustvari ono sto se vama dopada POSTUPAK RADA Umutiti tvrdo bjeljanjke .dodati secer i vanili secer pa dobro umiksati u cvrst sneg. u ravan i plitki pleh staviti pek papir koji smo premazli uljem pa na njega kutlacom vaditi kugle i poravnti ih na 2cm debljine. Peci na 150c oko 10min, da dobije zlatno zutu boju. Vaditi i lagano skinuti spaklom sa papira, posuti orasima ili premazati filom po zelji. SAVJET u plehu peci po 4-6 komada Skidati sa papira plasticnom lopaticom,spaklom Slagati,motati u trokut. PRELIV po zelji 8 zumanjaka umutiti sa 8 kasika secera i 1kasikom brasna pa to skuvati u 1/4 l mlijeka ili soka od narandze zavisi od ukusa . NAPOMENA NE IDE BRASNO ZA PALACINKE !!! Ne mora biti preliv ,bitno je da osnovu uradite po receptu a ostalo po vasem ukusu i izboru. PRIJATNO   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4) ‹ Nadjevene palačinke najbolji recept Palačinke ›
Recept sam dobila od prijateljice sa cooklinarike, isprobala ga i toplo ga preporucujem OCENA 10+. Hvala nadaKa.
Novopazovačke palačinke

SASTOJCI ZA TESTO

  • 8 kasika{ zlica } secera
  • 8 belanaca
  • 6 kasika ulja
  • 3 vanili secera

SASTOJCI ZA FIL

  • voce
  • eurokrem
  • orasi
  • ustvari ono sto se vama dopada

POSTUPAK RADA

  1. Umutiti tvrdo bjeljanjke .dodati secer i vanili secer pa dobro umiksati u cvrst sneg.
  2. u ravan i plitki pleh staviti pek papir koji smo premazli uljem pa na njega kutlacom vaditi kugle i poravnti ih na 2cm debljine. Peci na 150c oko 10min, da dobije zlatno zutu boju.
  3. Vaditi i lagano skinuti spaklom sa papira, posuti orasima ili premazati filom po zelji.

SAVJET

  1. u plehu peci po 4-6 komada
  2. Skidati sa papira plasticnom lopaticom,spaklom
  3. Slagati,motati u trokut.

PRELIV po zelji

  • 8 zumanjaka umutiti sa 8 kasika secera i 1kasikom brasna pa to skuvati u 1/4 l mlijeka ili soka od narandze zavisi od ukusa .

NAPOMENA

NE IDE BRASNO ZA PALACINKE !!!

Ne mora biti preliv ,bitno je da osnovu uradite po receptu a ostalo po vasem ukusu i izboru.

PRIJATNO  

Prosjek: 4.3 (+4)
Link izvora / potpis autora: nadaKa , desajela
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)