Pečena divlja guska

recepti_bez_slike
1 guska suhe slanine vinskog octa sol 5 — 6 zrna papra (po mogućnosti bijelog) 1 grančicu ružmarina ulje 3 režnja češnjaka 2 — 3 limuna čašu prošeka ili vina Postupak pripreme Meso divlje guske može biti vrlo tvrdo, zato u 2 litre vode skuhajte dosta octa, sol, papar, 2—3 žlice ulja i ružmarina, pa još kipuće prelijte preko guske. Ostavite da stoji dva dana, ocijedite, pa nabodite (našpikajte) komadićima suhe slanine. Stavite u lim, prelijte s dosta ulja, pa pecite dugo i polako. Zalijevajte sokom, kao i s malo ocijeđena rasola. Kad je već gotova, u zdjelici promiješajte sasvim sitno zgnječeni češnjak, sok od limuna i ulja da dobijete glatki umak. Izvadite gusku, stavite na pladanj (cijelu ili narezanu), pa mješavini u zdjelici dodajte procijeđeni sok od pečenja i time prelijte gusku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3)

Sastojci

  • 1 guska
  • suhe slanine
  • vinskog octa
  • sol
  • 5 — 6 zrna papra (po mogućnosti bijelog)
  • 1 grančicu ružmarina
  • ulje
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 — 3 limuna
  • čašu prošeka ili vina

Postupak pripreme

Meso divlje guske može biti vrlo tvrdo, zato u 2 litre vode skuhajte dosta octa, sol, papar, 2—3 žlice ulja i ružmarina, pa još kipuće prelijte preko guske. Ostavite da stoji dva dana, ocijedite, pa nabodite (našpikajte) komadićima suhe slanine. Stavite u lim, prelijte s dosta ulja, pa pecite dugo i polako. Zalijevajte sokom, kao i s malo ocijeđena rasola. Kad je već gotova, u zdjelici promiješajte sasvim sitno zgnječeni češnjak, sok od limuna i ulja da dobijete glatki umak. Izvadite gusku, stavite na pladanj (cijelu ili narezanu), pa mješavini u zdjelici dodajte procijeđeni sok od pečenja i time prelijte gusku.

Prosjek: 5 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)