60-80 dag janjetine
40 dag povrća (mladi luk, krumpir,đumbir, keleraba)
4 dag ulja
Postupak pripreme
Janjetinu natrljamo solju, premažemo uljem i pečemo u pećnici oko 1 1 sat pri temperaturi od 180 C. Kad je meso upola pečeno, dodamo očišćeno i lijepo oblikovano povrće i sve zajedno pečemo dok meso potpuno ne omekša. Prema ukusu možemo dodati janjetini kopar i preliti je pivom ili vinom. Ovakvu janjetinu pripremamo kod kuće, dok se u restoranima janjetina priprema uglavnom na ražnju, u cijelom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 60-80 dag janjetine
- 40 dag povrća (mladi luk, krumpir,đumbir, keleraba)
- 4 dag ulja
Postupak pripreme
Janjetinu natrljamo solju, premažemo uljem i pečemo u pećnici oko 1 1 sat pri temperaturi od 180 C. Kad je meso upola pečeno, dodamo očišćeno i lijepo oblikovano povrće i sve zajedno pečemo dok meso potpuno ne omekša. Prema ukusu možemo dodati janjetini kopar i preliti je pivom ili vinom. Ovakvu janjetinu pripremamo kod kuće, dok se u restoranima janjetina priprema uglavnom na ražnju, u cijelom.