Krumpir s povrćem iz pećnice
Ideju mi je dala kolegica i od tada ga često radim.
Sastojci:
- krumpir
- tikvice
- paprika
- patlidžan
- rajčica
- kukuruz
- češnjak
- sol
- papar
Priprema:
Sve povrće izrezati na kockice oko 1 cm,češnjak narezati na sitno,posoliti,popapriti i staviti peći.
Nekad stavim u masnoću gdje se peklo meso,nekad samo u pleh s uljem i podlijem malo juhom,a nekad samo podlijem s običnom vodom.Svaka je kombinacija odlična,a može se dodati razno povrće ipak meni je bitno da krumpir malo prevladava i obavezno podlijem s vodom ili juhom.Peće se na 220°C.
Odličan prilog uz pečeno meso ili meso s gradela.
Pokušavam dodati još ružmarin i lovor u recept,ali mi ne uspijeva.Oni su mi glavni aduti u puno jela.
Drago mi je da vam se sviđa,jednostavno,a odlično.
Evo ipak mi je uspjelo.
Jako mi se sviđa i odlična ideja kombinaije krumpira, povrća sa nekim mesom. Bogati ručak, bogati prilog.
Pravila sam danas sa uljem i juhom, a probat ću i ostale kombinacije. Uz povrće je i krumpir ukusniji. Bez pretjerivanja u raznovrsnosti a stvarno super. Moja preporuka svima, a bravo za našu Suzanu