Punjeni kulini

recepti_bez_slike
4-5 komada velikih svinjskih crijeva 1-1,5 kg kupusa 10 dkg suvica 2 mala krumpira sol, papar, malo cimeta, oraščića, luka i petrusimula. Priprema Kupus se izriba pa se dodaju suvice, luk, petrusimul, oraščić, cimet, izribani krompir, sol i papar. Sve se to skupa dobro izmiješa. Napune se kulini i krajevi zavežu koncem. Crijeva sa salom se ostave unutra i u njih se puni mješavina. Vanjska strana crijeva je glatka. Kulini se kuhaju oko 30-40 minuta i izbockaju da izađe zrak, odnosno izduše se kulini, pa se izvade iz vode. Peku na gradele ili frigaju na suncokretovom ulju. Ovo je stari splitski recept, a za one koji ne vladaju dijalektom evo i pojašnjenja kulini = svinjska crijeva suvice = grožđice petrusimul = peršin Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Čitateljica Tanja Jelavić iz Splita poslala nam je svoj recept za kobasice od svinjskog crijeva.

Sastojci

  • 4-5 komada velikih svinjskih crijeva
  • 1-1,5 kg kupusa
  • 10 dkg suvica
  • 2 mala krumpira
  • sol, papar, malo cimeta, oraščića, luka i petrusimula.

Priprema

Kupus se izriba pa se dodaju suvice, luk, petrusimul, oraščić, cimet, izribani krompir, sol i papar. Sve se to skupa dobro izmiješa. Napune se kulini i krajevi zavežu koncem. Crijeva sa salom se ostave unutra i u njih se puni mješavina. Vanjska strana crijeva je glatka.

Kulini se kuhaju oko 30-40 minuta i izbockaju da izađe zrak, odnosno izduše se kulini, pa se izvade iz vode.
Peku na gradele ili frigaju na suncokretovom ulju.

Ovo je stari splitski recept, a za one koji ne vladaju dijalektom evo i pojašnjenja
kulini = svinjska crijeva
suvice = grožđice
petrusimul = peršin

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)