12,5 dag badema
12,5 dag šečera
3 jaja
60 g maslaca
vanili šećer
Krema:
10 dag badema
10 dag šećera
Postupak pripreme
Tučene ili fino samljevene bademe izmiješati sa šećerom a zatim postepeno umiješati sa dva žumanjka, jednim cijelim jajetom i malo vanili šećera. Miješati sve dok se masa dobro ne zapjeni, pa u masu dodati čvrsto tučeni bjelanjak od 2 jajeta i ohlađeni tekući. Masu staviti u okrugli oblik za torte obložen tijestom kojemu je dno premazano marmeladom od marelica. Tortu peći u umjereno vrućoj pećnici. Od preostalih fino badema, šećera i bjelanjaka napraviti masu dovoljno rijetku da se može tiskati iz vrećice za ukrašavanje. Kad je torta pečena vrećicom za ukrašavanje masa na tortu nanosi se u obliku rešetki a i na gornju ploču torte nanese se izbočeni rub. Tortu staviti na kratko ponovo u vruću pećnicu da bi joj površina dobila smeđu boju. Dok je još vruća premaže se ukuhanom pasiranom marmeladom od marelica i u svaki otvor stavi se po jedna oguljenu zelena pistacija.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 12,5 dag badema
- 12,5 dag šečera
- 3 jaja
- 60 g maslaca
- vanili šećer
Krema:
- 10 dag badema
- 10 dag šećera
Postupak pripreme
Tučene ili fino samljevene bademe izmiješati sa šećerom a zatim postepeno umiješati sa dva žumanjka, jednim cijelim jajetom i malo vanili šećera. Miješati sve dok se masa dobro ne zapjeni, pa u masu dodati čvrsto tučeni bjelanjak od 2 jajeta i ohlađeni tekući. Masu staviti u okrugli oblik za torte obložen tijestom kojemu je dno premazano marmeladom od marelica. Tortu peći u umjereno vrućoj pećnici. Od preostalih fino badema, šećera i bjelanjaka napraviti masu dovoljno rijetku da se može tiskati iz vrećice za ukrašavanje. Kad je torta pečena vrećicom za ukrašavanje masa na tortu nanosi se u obliku rešetki a i na gornju ploču torte nanese se izbočeni rub. Tortu staviti na kratko ponovo u vruću pećnicu da bi joj površina dobila smeđu boju. Dok je još vruća premaže se ukuhanom pasiranom marmeladom od marelica i u svaki otvor stavi se po jedna oguljenu zelena pistacija.