1/5 kg govedine od buta
2 dkg masne suhe slanine
1 glavica luka
1 mrkva
1 režanj češnjaka
1/2 l leće
sol
papar
zeleni peršin
žlica ulja
Postupak pripreme
Leću unaprijed namočite. Govedinu narežite na manje komade. Istucite ih. Na ulju propržite nasjeckani luk i narezanu slaninu, dodajte govedinu i propržite je sa svih strana. Osolite, popaprite, dodajte posve zgnječeni češnjak i narezanu mrkvu. Podlijevajte vodom i pirjajte oko sat i pol. U međuvremenu skuhajte leću, pa je dodajte govedini i pirjajte. Na kraju dodajte dosta sitno nasjeckanog zelenog peršina i poslužite vruće.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 1/5 kg govedine od buta
- 2 dkg masne suhe slanine
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 režanj češnjaka
- 1/2 l leće
- sol
- papar
- zeleni peršin
- žlica ulja
Postupak pripreme
Leću unaprijed namočite. Govedinu narežite na manje komade. Istucite ih. Na ulju propržite nasjeckani luk i narezanu slaninu, dodajte govedinu i propržite je sa svih strana. Osolite, popaprite, dodajte posve zgnječeni češnjak i narezanu mrkvu. Podlijevajte vodom i pirjajte oko sat i pol. U međuvremenu skuhajte leću, pa je dodajte govedini i pirjajte. Na kraju dodajte dosta sitno nasjeckanog zelenog peršina i poslužite vruće.