Dalmatinska govedina s lećom

Autor: natašaklo   (palac x 18605) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/5 kg govedine od buta 2 dkg masne suhe slanine 1 glavica luka 1 mrkva 1 režanj češnjaka 1/2 l leće sol papar zeleni peršin žlica ulja Postupak pripreme Leću unaprijed namočite. Govedinu narežite na manje komade. Istucite ih. Na ulju propržite nasjeckani luk i narezanu slaninu, dodajte govedinu i propržite je sa svih strana. Osolite, popaprite, dodajte posve zgnječeni češnjak i narezanu mrkvu. Podlijevajte vodom i pirjajte oko sat i pol. U međuvremenu skuhajte leću, pa je dodajte govedini i pirjajte. Na kraju dodajte dosta sitno nasjeckanog zelenog peršina i poslužite vruće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1/5 kg govedine od buta
  • 2 dkg masne suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/2 l leće
  • sol
  • papar
  • zeleni peršin
  • žlica ulja

Postupak pripreme

Leću unaprijed namočite. Govedinu narežite na manje komade. Istucite ih. Na ulju propržite nasjeckani luk i narezanu slaninu, dodajte govedinu i propržite je sa svih strana. Osolite, popaprite, dodajte posve zgnječeni češnjak i narezanu mrkvu. Podlijevajte vodom i pirjajte oko sat i pol. U međuvremenu skuhajte leću, pa je dodajte govedini i pirjajte. Na kraju dodajte dosta sitno nasjeckanog zelenog peršina i poslužite vruće.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)