Hladna piletina
Sastojci
- 1 oveće pile
- 1 svežanj zelenja za juhu
- 125 g badema
- 4 kriške bijelog kruha
- sol
- šećer
- korijander
- šafran
- mljevena ljuta paprika
- 2 šalice riže
- 4 žlice grožđica
- sok 1 limuna
- sok 1 naranče
- 1 glavica crvenog luka
- 4 žlice masjeckanih maslina
- 1 šalica ulja
Postupak pripreme
Pile se skuha sa zelenjem pa se ocijedi i stavi na stranu. U međuvremeu se u pileću juhu stave samljeveni bademi, nakvašene i ocijeđene kriške kruha, posoli se, pošećeri, dodaju korijander, šafran i ljuta paprika i sve se još jednom prokuha tako da nastane gust umak. Riža se skuha i u nju pomiješaju grožđice, natopljene u soku naranče i limuna, iskosani crveni luk i masline pa se posoli i nalije ulja. Riža se servira u malim zdjelicama, doda se komad piletine pa se sve zalije umakom i pistacijama.
- Sastojci: ljuta paprika / korijander / grožđice / masline / bademi / sol / crveni luk