Rižoto Milaneze

Autor: LanaM   (palac x 40153) |moji recepti

2
40 dkg riže za rižoto 1 glavica crvenog lika 10 dkg maslaca 1,5 - 2 litre goveđeg temeljca 1,5 dcl bijelog vina 1 žličica šafrana (plus kurkuma) ekstra djevičansko maslinovo ulje sol, papar, muškatni orah ribani sir Priprema: Prvo se na zagrijanu tavu stavi pola količine maslaca i maslinovo ulje (koje spriječava da zagori maslac) U posudu sa strane pripremčjeni temeljac treba grijati do ključanja. Čim se masnoća na tavi zagrije, na nju se stavlja sitno sjeckani luk i mješa se dok ne pozlati. Sada dolazi riža koju treba mješati da se sa svih strana obloži masnoćom dok ne postane staklasta (ovaj postupak se zove tostiranje). Potom ulijevamo vino i mješa se s rižom dok ne ispari, pa se postepeno dolijeva vruć temeljac samo toliko koliko riža može upiti. Pred kraj kuhanja dodaju se začini - peršin, majčina dušica, šafran, sop, papar... Stavljamo ostatak maslaca i ribani tvrdi sir, pa se još jednom promješa i ostavi van vatre 2-3 minute da se okusi prožmu i riža opusti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+4)
Preteča rižota, jednostavan i vrlo ukusan. Najvažnije je imati dobar govedski temeljac.
Recepti - 5 - slika
Sastojci:
  • 40 dkg riže za rižoto
  • 1 glavica crvenog luka
  • 10 dkg maslaca
  • 1,5 - 2 litre goveđeg temeljca
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 1 žličica šafrana (plus kurkuma)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, papar, muškatni orah
  • ribani sir

Priprema:

Prvo se na zagrijanu tavu stavi pola količine maslaca i maslinovo ulje (koje spriječava da zagori maslac)

U posudu sa strane pripremčjeni temeljac treba grijati do ključanja.

Sastojci:

  • 40 dkg riže za rižoto
  • 1 glavica crvenog lika
  • 10 dkg maslaca
  • 1,5 - 2 litre goveđeg temeljca
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 1 žličica šafrana (plus kurkuma)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, papar, muškatni orah
  • ribani sir

Priprema:

Prvo se na zagrijanu tavu stavi pola količine maslaca i maslinovo ulje (koje spriječava da zagori maslac)

U posudu sa strane pripremčjeni temeljac treba grijati do ključanja.

Čim se masnoća na tavi zagrije, na nju se stavlja sitno sjeckani luk i mješa se dok ne pozlati.

Sada dolazi riža koju treba mješati da se sa svih strana obloži masnoćom dok ne postane staklasta (ovaj postupak se zove tostiranje).

Potom ulijevamo vino i mješa se s rižom dok ne ispari, pa se postepeno dolijeva vruć temeljac samo toliko koliko riža može upiti.

Pred kraj kuhanja dodaju se začini - peršin, majčina dušica, šafran, sop, papar...

Stavljamo ostatak maslaca i ribani tvrdi sir, pa se još jednom promješa i ostavi van vatre 2-3 minute da se okusi prožmu i riža opusti.

Prosjek: 4.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maki's

zaista sve pohvale,ovde se moze naci za svakoga po nesto,svidjaju mi se recepti i mogu dosta nauciti od vas ..hvala sto postojite