Za hrenovke trebate uzeti trbušno meso koje se zatim sasvim sitno samelje (na najmanju šajbu barem dva puta). Mesu dodati papra, majorana masu posoliti i odmah njome nadjenuti crijeva. Gotove kobasice (koje se moraju odmah trošiti) baciti u kipuću vodu od 80 stupnjeva da stoje oko 15 do 20 minuta. Voda nikako ne smije da uzavri, jer onda kobasice popucaju. Na isti način ove kobasice se mogu praviti i od telećeg mesa. Ove kobasice se moraju brzo upotrijebiti jer ne mogu dugo stajati.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+7)
Postupak izrade hrenovki
Za hrenovke trebate uzeti trbušno meso koje se zatim sasvim sitno samelje (na najmanju šajbu barem dva puta). Mesu dodati papra, majorana masu posoliti i odmah njome nadjenuti crijeva. Gotove kobasice (koje se moraju odmah trošiti) baciti u kipuću vodu od 80 stupnjeva da stoje oko 15 do 20 minuta. Voda nikako ne smije da uzavri, jer onda kobasice popucaju. Na isti način ove kobasice se mogu praviti i od telećeg mesa. Ove kobasice se moraju brzo upotrijebiti jer ne mogu dugo stajati.