2 kg janjetine (najbolja je prednja strana) s bubrežnjakom
sol po ukusu
vruća mast po potrebi
Postupak pripreme
Meso dobro oprati i preliti ga kipućom vodom te ostaviti malo stajati da izgubi svoj karakterističan miris. Dobro ga ocijediti, nasoliti i stavite u zagrijanu pećnicu da se malo osuši. Meso preliti kipućom masti i polako peči dok ne porumeni i postane mekano. Za vrijeme pečenja janjetinu prelijevati masnoćom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.2 (+5)
Sastojci
- 2 kg janjetine (najbolja je prednja strana) s bubrežnjakom
- sol po ukusu
- vruća mast po potrebi
Postupak pripreme
Meso dobro oprati i preliti ga kipućom vodom te ostaviti malo stajati da izgubi svoj karakterističan miris. Dobro ga ocijediti, nasoliti i stavite u zagrijanu pećnicu da se malo osuši. Meso preliti kipućom masti i polako peči dok ne porumeni i postane mekano. Za vrijeme pečenja janjetinu prelijevati masnoćom.