Lazanje na crkveniški
Sastojci
- Široki rezanci 250 g
- Filet slanih inćuna 70 g
- Riblji temeljac 150 ml
- Bijelo vino 50 ml
- Maslinovo ulje 100 ml
- Luk 50 g
- Češnjak 30 g
- Crveni radič 30 g
- Rokula (riga, rikula, rukula) 30 g
- Krušne mrvice 1 žlica
- Vrhnje za kuhanje 100 ml
- Aceto balsamico 1 žlica
- Kapare 1 žlica
- Sol, papar, peršin
Način pripreme:
Na maslinovom ulju prepržiti luk, a kad požuti dodati nasjeckani češnjak i krušne mrvice. Podliti ribljim temeljcem i bijelim vinom. Dodati inćune, sol, papar, peršin, kapare i vrhnje za kuhanje. Kratko zakuhati i dodati aceto balsamico. Posebno u slanoj vodi skuhati rezance, ocijediti ih i dodati u gotov umak. Rokulu i radič nasjeckati na rezance i dodati u gotovo jelo. Lagano protresti u tavi i poslužiti.
- Vaše oznake (tagovi): tjesetenina
- Sastojci: crveni radič / aceto balsamico / rikula / krušne mrvice / maslinovo ulje / temeljac / kapare / rezanci / češnjak / peršin / bijelo vino / luk / vrhnje za kuhanje