Lumbul teti Anki
Sastojci:
- Svinjski file 600 g
- Domaći kozji sir 100 g
- Kuhana blitva 150 g
- Pršut 70 g
- Maslinovo ulje 100 ml
- Češnjak 1 češanj
- Krumpir 1 kg
- Sol, papar, senf.
Način pripreme:
Očišćeni svinjski file potući na foliji, posoliti i popapriti. Na file staviti šnite pršuta, na njih kuhanu blitvu i naribani kozji sir te zarolati. Premazati file senfom, čvrsto zamotati u foliju i staviti dva sata u hladnjak. Izrezati medaljone veličine otprilike 2 cm, nabosti ih na štapić i peći na tavi ili roštilju.
Sastojci za umak:
- Luk 1 kom.
- Mrkva 1 kom.
- Maslinovo ulje 50 ml
- Suhe šljive 3 kom.
- Smokve 3 kom.
- Goveđi temeljac 500 ml
- Prošek 1 žlica
- Klinčići 1 kom.
- Koncentrat rajčice 1 žlica
- Crno vino 100 ml
- Domaći ocat 1 žlica
- Sol, papar, lovorov list.
Način pripreme:
Sve navedene sastojke nasjeckati na komadiće, pirjati na maslinovom ulju te podliti temeljcem. Zatim dodati sve začine, kuhati dok ne omekša i propasirati. Napomena: Uz ovo jelo se kao prilog mogu poslužiti pečene polovice krumpira, na koje prethodno treba utrljati krupnu morsku sol.
- Vaše oznake (tagovi): jela od svinjetine
- Sastojci: blitva / crno vino / krumpir / lovorov list / maslinovo ulje / mrkva / ocat / prošek / pršut / rajčice / senf / sir / smokve / sol / suhe šljive / koncentrat rajčice / goveđi temeljac / umak / svinjski file