Lumbul teti Anki

Autor: admin   (palac x 179880) |moji recepti

0
Svinjski file 600 g Domaći kozji sir 100 g Kuhana blitva 150 g Pršut 70 g Maslinovo ulje 100 ml Češnjak 1 češanj Krumpir 1 kg Sol, papar, senf. Način pripreme: Očišćeni svinjski file potući na foliji, posoliti i popapriti. Na file staviti šnite pršuta, na njih kuhanu blitvu i naribani kozji sir te zarolati. Premazati file senfom, čvrsto zamotati u foliju i staviti dva sata u hladnjak. Izrezati medaljone veličine otprilike 2 cm, nabosti ih na štapić i peći na tavi ili roštilju. Sastojci za umak: Luk 1 kom. Mrkva 1 kom. Maslinovo ulje 50 ml Suhe šljive 3 kom. Smokve 3 kom. Goveđi temeljac 500 ml Prošek 1 žlica Klinčići 1 kom. Koncentrat rajčice 1 žlica Crno vino 100 ml Domaći ocat 1 žlica Sol, papar, lovorov list. Način pripreme: Sve navedene sastojke nasjeckati na komadiće, pirjati na maslinovom ulju te podliti temeljcem. Zatim dodati sve začine, kuhati dok ne omekša i propasirati. Napomena: Uz ovo jelo se kao prilog mogu poslužiti pečene polovice krumpira, na koje prethodno treba utrljati krupnu morsku sol. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+574)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • Svinjski file 600 g
  • Domaći kozji sir 100 g
  • Kuhana blitva 150 g
  • Pršut 70 g
  • Maslinovo ulje 100 ml
  • Češnjak 1 češanj
  • Krumpir 1 kg
  • Sol, papar, senf.

Način pripreme:

Očišćeni svinjski file potući na foliji, posoliti i popapriti. Na file staviti šnite pršuta, na njih kuhanu blitvu i naribani kozji sir te zarolati. Premazati file senfom, čvrsto zamotati u foliju i staviti dva sata u hladnjak. Izrezati medaljone veličine otprilike 2 cm, nabosti ih na štapić i peći na tavi ili roštilju.

Sastojci za umak:

  • Luk 1 kom.
  • Mrkva 1 kom.
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Suhe šljive 3 kom.
  • Smokve 3 kom.
  • Goveđi temeljac 500 ml
  • Prošek 1 žlica
  • Klinčići 1 kom.
  • Koncentrat rajčice 1 žlica
  • Crno vino 100 ml
  • Domaći ocat 1 žlica
  • Sol, papar, lovorov list.

Način pripreme:

Sve navedene sastojke nasjeckati na komadiće, pirjati na maslinovom ulju te podliti temeljcem. Zatim dodati sve začine, kuhati dok ne omekša i propasirati. Napomena: Uz ovo jelo se kao prilog mogu poslužiti pečene polovice krumpira, na koje prethodno treba utrljati krupnu morsku sol.

Prosjek: 4 (+574)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)