Pačja prsa u miso marinadi sa bagremovim medom i bučinim uljem
Sastojci:
- 0.400 kg pačja prsa
- miso marinada:
- 1 žlica miso
- 1 žlic abagremov med
- 1 žlica bučino ulje
- soya sos
Priprema:
Pomiješati sve sastojke za marinadu.
Na tavu dodati pačja prsa okrenuta sa kožom prema dole. Pržiti na laganoj vatri 6 minuta tada okrenuti prsa na drugu stranu i peći u pečnici na 180 stupnjeva još 6 minuta. Izvaditi iz pečnice premazati pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoji u tavi još 2 minute. Ovako pripremljena prsa ostaviti 2 minute na rešetki ili na dasci za rezanje i rezati na ploške debljine 5 mm.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić
- Vaše oznake (tagovi): jela od peradi
- Sastojci: bučino ulje / med