Juha od šparug
Sastojci:
- Šparoge (divlje) 250 g
- Brašno 40 g
- Maslac 30 g
- Maslinovo ulje 50 ml
- Vrhnje za kuhanje 200 ml
- Goveđi temeljac 1 l
- Tost (krušni) 4 kom.
- Češnjak 1 češanj
- Sol, papar, muškatni oraščić
Način pripreme:
Odvojiti mekani od tvrdoga dijela šparoga. Tvrdi dio šparoga staviti kuhati u goveđi temeljac otprilike 20 minuta. Napraviti svijetlu zapršku od mješavine maslaca i maslinovog ulja, preliti je temeljcem, zakuhati, dodati mekane nasjeckane dijelove šparoge, posoliti te kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, uz dodatak vrhnja za kuhanje, soli, papra i muškatnog oraščića. Uz gotovu juhu poslužiti kockice tosta prepečene na maslinovom ulju i češnjaku.
- Vaše oznake (tagovi): šparoge
- Sastojci: tost / vrhnje za kuhanje / šparoge / maslac / muškatni oraščić / maslinovo ulje / brašno / sol