Krem juha od muškatne tikve

Autor: . |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 muškatna tikva 2 poveće rajčice 10 g cherry rajčica 2 rog paprike 2 režnja češnjaka maslinovo ulje začini: sol, papar, vegeta, bosiljak, ružmarin, vlasac vrhnje za kuhanje po želji Priprema: Oguliti tikvu (lakše će se guliti ako ju malo izbodete nožem i stavite na minutu u mikrovalnu kako bi kora omekšala, ako nemate mikrovalnu možete i u pećnicu), očistite i narežiti na kockice. U tepsiju staviti masni papir i na nju rasporediti tikvice. Rajčice preliti kipućom vodom i oguliti te isto narezati na kocice i dodati tikvicama. Cherry rajčice i paprike očisiti i prepoloviti na pola te dodati tikvicama i rajčicama (u slučaju da nemate rog paprika može poslužiti i konzervirana pečena paprika, pola manje tegle; ako se koriste kiseljene paprike oprati ih). Sve sastojke prelijemo maslinovim uljem te dodamo začine. Češnjak stavimo u foliju, obilno ga prelijemo uljem (najbolje maslinovim) i umotamo te stavimo na tepsiju. Sve zajedno stavimo peći na 180 stupnjeva dok tikvica ne omekša, cca 30-40 minuta. Pečenu papriku ogulimo (da se lakše oguli staviti ju nakon pečenja par minuta u vrećicu i zatvoriti). Sve sastojke izmiskamo te dodamo vode po želji, ovisno kakvu gustoću juhe želimo. Češnjak ostavimo da se ohladi i samo ga istinuti u juhu.  NAPOMENA: Ako se koriste kiseljene pečene paprike potrebno ih je dodati kada se svi sastojci izmiksaju da se i ona izmiksa. Po želji dodati vrhnje za kuhanje ili mileram.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)

Sastojci

  • 1 muškatna tikva
  • 2 poveće rajčice
  • 10 g cherry rajčica
  • 2 rog paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • začini: sol, papar, vegeta, bosiljak, ružmarin, vlasac
  • vrhnje za kuhanje po želji

Priprema:

Oguliti tikvu (lakše će se guliti ako ju malo izbodete nožem i stavite na minutu u mikrovalnu kako bi kora omekšala, ako nemate mikrovalnu možete i u pećnicu), očistite i narežiti na kockice. U tepsiju staviti masni papir i na nju rasporediti tikvice. Rajčice preliti kipućom vodom i oguliti te isto narezati na kocice i dodati tikvicama. Cherry rajčice i paprike očisiti i prepoloviti na pola te dodati tikvicama i rajčicama (u slučaju da nemate rog paprika može poslužiti i konzervirana pečena paprika, pola manje tegle; ako se koriste kiseljene paprike oprati ih). Sve sastojke prelijemo maslinovim uljem te dodamo začine. Češnjak stavimo u foliju, obilno ga prelijemo uljem (najbolje maslinovim) i umotamo te stavimo na tepsiju. Sve zajedno stavimo peći na 180 stupnjeva dok tikvica ne omekša, cca 30-40 minuta. Pečenu papriku ogulimo (da se lakše oguli staviti ju nakon pečenja par minuta u vrećicu i zatvoriti). Sve sastojke izmiskamo te dodamo vode po želji, ovisno kakvu gustoću juhe želimo. Češnjak ostavimo da se ohladi i samo ga istinuti u juhu. 

NAPOMENA:

Ako se koriste kiseljene pečene paprike potrebno ih je dodati kada se svi sastojci izmiksaju da se i ona izmiksa. Po želji dodati vrhnje za kuhanje ili mileram. 

 

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika IBee13's

Sad su sve popularnije krem juhe.. Super Petra! Fino, zdravo, molim još ovakvih recepata ;)Meni bka dala recept juhe od poriluka, isto probajte ako volite poriluk... nIšta extra priprema, izrežete poriluk, dva tri krumpira, kuhate, dodate Vegetu, u sjeckalici s nešto mlijeka sve usitniti, vratiti u posudu za kuhanje, još malo soli staviti, kao i bibera, vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte!