1 muškatna tikva
2 poveće rajčice
10 g cherry rajčica
2 rog paprike
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
začini: sol, papar, vegeta, bosiljak, ružmarin, vlasac
vrhnje za kuhanje po želji
Priprema:
Oguliti tikvu (lakše će se guliti ako ju malo izbodete nožem i stavite na minutu u mikrovalnu kako bi kora omekšala, ako nemate mikrovalnu možete i u pećnicu), očistite i narežiti na kockice. U tepsiju staviti masni papir i na nju rasporediti tikvice. Rajčice preliti kipućom vodom i oguliti te isto narezati na kocice i dodati tikvicama. Cherry rajčice i paprike očisiti i prepoloviti na pola te dodati tikvicama i rajčicama (u slučaju da nemate rog paprika može poslužiti i konzervirana pečena paprika, pola manje tegle; ako se koriste kiseljene paprike oprati ih). Sve sastojke prelijemo maslinovim uljem te dodamo začine. Češnjak stavimo u foliju, obilno ga prelijemo uljem (najbolje maslinovim) i umotamo te stavimo na tepsiju. Sve zajedno stavimo peći na 180 stupnjeva dok tikvica ne omekša, cca 30-40 minuta. Pečenu papriku ogulimo (da se lakše oguli staviti ju nakon pečenja par minuta u vrećicu i zatvoriti). Sve sastojke izmiskamo te dodamo vode po želji, ovisno kakvu gustoću juhe želimo. Češnjak ostavimo da se ohladi i samo ga istinuti u juhu.
NAPOMENA:
Ako se koriste kiseljene pečene paprike potrebno ih je dodati kada se svi sastojci izmiksaju da se i ona izmiksa. Po želji dodati vrhnje za kuhanje ili mileram.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.7 (+3)
Sastojci
- 1 muškatna tikva
- 2 poveće rajčice
- 10 g cherry rajčica
- 2 rog paprike
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- začini: sol, papar, vegeta, bosiljak, ružmarin, vlasac
- vrhnje za kuhanje po želji
Priprema:
Oguliti tikvu (lakše će se guliti ako ju malo izbodete nožem i stavite na minutu u mikrovalnu kako bi kora omekšala, ako nemate mikrovalnu možete i u pećnicu), očistite i narežiti na kockice. U tepsiju staviti masni papir i na nju rasporediti tikvice. Rajčice preliti kipućom vodom i oguliti te isto narezati na kocice i dodati tikvicama. Cherry rajčice i paprike očisiti i prepoloviti na pola te dodati tikvicama i rajčicama (u slučaju da nemate rog paprika može poslužiti i konzervirana pečena paprika, pola manje tegle; ako se koriste kiseljene paprike oprati ih). Sve sastojke prelijemo maslinovim uljem te dodamo začine. Češnjak stavimo u foliju, obilno ga prelijemo uljem (najbolje maslinovim) i umotamo te stavimo na tepsiju. Sve zajedno stavimo peći na 180 stupnjeva dok tikvica ne omekša, cca 30-40 minuta. Pečenu papriku ogulimo (da se lakše oguli staviti ju nakon pečenja par minuta u vrećicu i zatvoriti). Sve sastojke izmiskamo te dodamo vode po želji, ovisno kakvu gustoću juhe želimo. Češnjak ostavimo da se ohladi i samo ga istinuti u juhu.
NAPOMENA:
Ako se koriste kiseljene pečene paprike potrebno ih je dodati kada se svi sastojci izmiksaju da se i ona izmiksa. Po želji dodati vrhnje za kuhanje ili mileram.
Sad su sve popularnije krem juhe.. Super Petra! Fino, zdravo, molim još ovakvih recepata ;)Meni bka dala recept juhe od poriluka, isto probajte ako volite poriluk... nIšta extra priprema, izrežete poriluk, dva tri krumpira, kuhate, dodate Vegetu, u sjeckalici s nešto mlijeka sve usitniti, vratiti u posudu za kuhanje, još malo soli staviti, kao i bibera, vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte!