2 jaja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1/2 čaše brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
limunova korica
Postupak pripreme
Kao mjeru za brašno, šećer i ulje upotrijebite čašu od jogurta. Žutanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i struganu koricu limuna. Dobro izmiješajte, a na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, pa pecite oko 25 minuta na temperaturi od 200°C (473 K). Po vrhu smjese možete prije pečenja po želji naslagati neku vrstu očišćenog voća.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.8 (+5)
Sastojci
- 2 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- limunova korica
Postupak pripreme
Kao mjeru za brašno, šećer i ulje upotrijebite čašu od jogurta. Žutanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i struganu koricu limuna. Dobro izmiješajte, a na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, pa pecite oko 25 minuta na temperaturi od 200°C (473 K). Po vrhu smjese možete prije pečenja po želji naslagati neku vrstu očišćenog voća.