CHEESECAKE s bijelom čokoladom i višnjama
jakoooo dooobroooo!
Sastojci za podlogu
- 100 gr čajnih keksa
- mogu se staviti integralni keksi tako da podloga bude tamna,
- u tom slučaju ne treba smeđi šećer
- 70 gr maslaca
- 2 žlice ( smeđeg) šećera
Sastojci za kremu
- 500 gr svježeg sira ili krem sira po želji
- 250 ml vrhnja za šlag ( tući s Cremfixom)
- 100 gr bijele čokolade
- 30 gr šećera ( ako volite slađe, možete dodati još šećera)
- 2-3 vanilin šećera
- 1 žlica arome vanilije ( može i nemora)
- 1 vrećica želatine u prahu
Preljev od višanja:
- 200 ml. soka iz kompota od višanja
- 100 gr ocijeđenih višanja iz kompota
- 1 puding od vanilije
- 3 žlice šećera
Postupak pripreme
treba nam kalup promjera 20 cm, obruč omotati folijom
1. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i
otopljenim maslacem pa utisnite u kalup.
stavite u frižider dok pripremate kremu.
2. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilijom, aromom vanilije,
posebno izmiksati slatko vrhnje u šlag i umiješajte u sir.
3. na pari ili u mikrovalnoj otopiti bijelu čokoladu i dodati ju kremi. Želatinu
pripremite s hladnom vodom prema uputi na vrećici pa umiješajte u kremu.
kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u frižider dok pripremate preljev.
4. sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte
umiješajte puding ( napravite ga s malo tekućine kao kad kuhate puding)
miješajte dok ne zakuha. Maknite s vatre i pustite 15-tak min.da se malo prohladi.
5. kada se preljev malo ohladio, rasporedite ga po kremi.
Ostavite ga preko noći u frižideru, sutradan uklonite pažljivo obruč i foliju
pa poslužite.
Dobar tek!!!
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: smeđi šećer / svježi sir / sok / puding od vanilije / keksi / puding / šlag / slatko vrhnje
Receptot e odlicen !!! Probano, napraveno i izedeno za mnogu kratko vreme bidejki e prevkusna tortata Inaku se pravi za mnogu kratko vreme, ako ne go smetame vremeto za stegnuvanje na tortata
Ovo je stvarno odlično, nemam ništa za dodati!Osim da sam probala jednom cheesecake s čokoladom i kavom još koji je malo drugačiji od klasičnog!Isto probajte