Kolač od bresaka s kokosom

Autor: mirjana67   (palac x 46544) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1.1/2 šalica brašna 100 gr hladnog maslaca 1 žličica arome vanilije 2-3 žlice hladne vode   Staviti brašno i maslac u dublju zdjelu i prstima izmrviti maslac,tako da se dobiju mrvice. Dodati vodu i tupom stranom noža mutiti lijevo-desno da se mrvice povežu u tijesto. Tijesto dalje dodraditi rukom .Oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na odmaranje20-ak minuta. Odmoreno tijesto razvaljati u okrugli lim (22cm), pokriti papirom za pečenje i napuniti suhim grahom ili perlicama za tu upotrebu. Tako pokriveno tijesto peći 15 minuta na 160C (fen rerna). Nakon toga, otkriti tijesto i peći slijedećih 10 minuta. Pri kraju pečenja tijesta, zapoćeti nadjev.  Nadjev 1/2 šalice brašna 1 žličica praška za pecivo 1 šalica kokosovog brašna 2 breskve 1/2 šalice marmelade od kajsije 2 jaja 1/2 šalice šećera   U dublju zdjelu staviti jaja i šećer i dobro umutiti da pobijele i zapjene. Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, kokos te laganim pokretom ruke sve izmiješati i povezati sve namirnice. Nadjev sipati u pečeno tijesto, odozgo složiti na kriške izrezane breskve. Staviti peći na 180C u predhodno zagrijanu pećnicu,oko 30 minuta. Pečeni kolač premazati zagrijanom marmeladom od kajsije. Kolač izvaditi iz kalupa izrezati i poslužiti. Dobar tek !  * šalica=250ml    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Ovaj kolač je jako ukusan i sa konzerviranim voćem, tako da se može praviti tijekom cijele godine.
Kolač od bresaka s kokosom

Prhko tijesto

  • 1.1/2 šalica brašna
  • 100 gr hladnog maslaca
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2-3 žlice hladne vode

 

  1. Staviti brašno i maslac u dublju zdjelu i prstima izmrviti maslac,tako da se dobiju mrvice.
  2. Dodati vodu i tupom stranom noža mutiti lijevo-desno da se mrvice povežu u tijesto.
  3. Tijesto dalje dodraditi rukom .Oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na odmaranje20-ak minuta.
  4. Odmoreno tijesto razvaljati u okrugli lim (22cm), pokriti papirom za pečenje i napuniti suhim grahom ili perlicama za tu upotrebu.
  5. Tako pokriveno tijesto peći 15 minuta na 160C (fen rerna). Nakon toga, otkriti tijesto i peći slijedećih 10 minuta.
  6. Pri kraju pečenja tijesta, zapoćeti nadjev.

 Nadjev

  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 šalica kokosovog brašna
  • 2 breskve
  • 1/2 šalice marmelade od kajsije
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice šećera

 

  1. U dublju zdjelu staviti jaja i šećer i dobro umutiti da pobijele i zapjene.
  2. Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, kokos te laganim pokretom ruke sve izmiješati i povezati sve namirnice.
  3. Nadjev sipati u pečeno tijesto, odozgo složiti na kriške izrezane breskve.
  4. Staviti peći na 180C u predhodno zagrijanu pećnicu,oko 30 minuta.
  5. Pečeni kolač premazati zagrijanom marmeladom od kajsije.
  6. Kolač izvaditi iz kalupa izrezati i poslužiti.

Dobar tek !

 * šalica=250ml   

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)