Kolač od bresaka s kokosom
Ovaj kolač je jako ukusan i sa konzerviranim voćem, tako da se može praviti tijekom cijele godine.
Prhko tijesto
- 1.1/2 šalica brašna
- 100 gr hladnog maslaca
- 1 žličica arome vanilije
- 2-3 žlice hladne vode
- Staviti brašno i maslac u dublju zdjelu i prstima izmrviti maslac,tako da se dobiju mrvice.
- Dodati vodu i tupom stranom noža mutiti lijevo-desno da se mrvice povežu u tijesto.
- Tijesto dalje dodraditi rukom .Oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na odmaranje20-ak minuta.
- Odmoreno tijesto razvaljati u okrugli lim (22cm), pokriti papirom za pečenje i napuniti suhim grahom ili perlicama za tu upotrebu.
- Tako pokriveno tijesto peći 15 minuta na 160C (fen rerna). Nakon toga, otkriti tijesto i peći slijedećih 10 minuta.
- Pri kraju pečenja tijesta, zapoćeti nadjev.
Nadjev
- 1/2 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 šalica kokosovog brašna
- 2 breskve
- 1/2 šalice marmelade od kajsije
- 2 jaja
- 1/2 šalice šećera
- U dublju zdjelu staviti jaja i šećer i dobro umutiti da pobijele i zapjene.
- Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, kokos te laganim pokretom ruke sve izmiješati i povezati sve namirnice.
- Nadjev sipati u pečeno tijesto, odozgo složiti na kriške izrezane breskve.
- Staviti peći na 180C u predhodno zagrijanu pećnicu,oko 30 minuta.
- Pečeni kolač premazati zagrijanom marmeladom od kajsije.
- Kolač izvaditi iz kalupa izrezati i poslužiti.
Dobar tek !
* šalica=250ml
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: breskve / jaja / maslac / prhko tijesto