13 mojih savjeta
1.Kako dobiti viši biskvit za torte?
Zamjenite obični prašak za pecivo sa vinskim praškom za pecivo i rezultat je viši i ravniji biskvit
2. Kako pravilno mješati biskvit?
Biskvit za torte ce biti puno kompaktniji ako tučete žumanjke sa šecerom dok se sav šećer ne otopi odnosno dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
Suhe sastojke iz recepta umjesajte u mokre bez dugog mjesanja;tek toliko da se satojci povezu jer ako se smjesa previše izmjesa biskvit ce imati previse rupica u sebi.
3.Kako "izravnati" nervnomjerno pečen biskvit?
Ako se ipak desi da vam biskvit bude neravnomjerno pečen radimo sljedece;čim izvadimo biskvit iz pećnice,stavimo na
njega vlažnu krpu i lagno pritisnemo da izravnamo neravnine ili kad izvadimo biskvit iz kalupa (mora biti jos vruc biskvit)
okrenemo ga tako da gornja strana bude dole,na njega stavimo papir za pečenje i opteretimo biskvit sa nekim vecim
plehom (knjigom ili necim slično) samo pritom pazimo da nebude puno teško da nezgnječimo biskvit.
4.Kako dobiti prozračniji biskvit?
Biskvit ce bit prozračan ako tučeni snijeg od bjeljanjaka umjesate u drugi dio smjese sa drvenom kuhačom ,nikako
metalnom žlicom.
5.Kako spasiti tvrdi biskvit ?
Ako vam se biskvit malo duže peče dobit ćete tvrdi ,teži biskvit.Jednostavno ga natopite mješvinom mlijeka i šećera, kakaom ili nekim voćnim sokom ovisi o ukusu koji zelite dobiti.
6.Kako dobiti sočan biskvit bez namakanja?
Moja tajna je u mrkvi.Mrkvu naribate sto sitnije možete i na samom kraju je umješajte u biskvit.Ona će pustiti svoj sok koji
biskvitu daje sočnost a da se pritom okus mrkve ne primjeti i biskvit ostaje sočan i par dan nakon rezanja.
7.Što ako zaboravite izvaditi namirnice na vrijeme ?
Ako zaaboravite izvaditi margarin da bude sobne tempertaure jednostavno ga nasjeckate i stavite u mikrovalnu na najmanju temperaturu 30 sekundi i dobijete idealno omeksali margarin.
Ako zaboravite izvadit jaja ,uronite ih u zdjelicu sa toplom vodom 5 minuta i spremni ste za pečenje biskvita.
8.Kako izbjeći dugotrajno kuhanje na pari?
Kreme koje se kuhaju na pari oduzimaju puno vremena ,zato skratite vrijeme;jednostavno sastojke stavite u posudu sa
debljim dnom te na najnizem plameniku ili ploči skuhate svoju kremu.
9.Kako dobiti prozracniju kremu?
Tajna je u dugom miksanju maslac/margarina sa secerom u prahu.
Omeksli margarin tučemo sa šećerom u prahu sve dok smjesa ne pobijeli i bude prozračna,tek onda je dodajemo
u kremu.Krema bude prozračna,glatka i čvrsta.
10.Drukciji okus puding kreme
Zamjenite mlijeko u kojem kuhate puding sa slatkim vrhnjem(biljnim).Rezultat je drukcija ,kremastija puding krema.
11.Kako otopiti čokoladu bez prljanja posuda?
Čokoladu izmrvit,staviti u kesicu za zamrzavanje i uronit u vruću vodu dok se potpuno ne rastopi.
12.Mekano dizano tijesto
Dizano tijesto ce biti mekse kao dio vode zmjenite mlijekom(za slana dizana tijesta) ili cijelu količinu vode zamjenite
mlijekom(za slatka dizana tijesta).Dizno tijesto bude mekse i ukusnije.
13. Rumeno dizano tijesto
Dizana ili lisnata tijesta nikad ne premazujete sa umućenim žumanjcem vec sa umućenim cijelim jajetom jer
žumanjak brzo potamni pa nam se može učiniti da tijesto ima ljepu boju al je nedovoljno pečeno.