6 jaja
6 žlica šećera
5-6 žlica brašna
1 vanilijin šećer
1 prašak za pecivo
Posebno tuć žumanjke sa šećerom, te kad bude pjenasto dodat vš, brašno i lagano kuhačom umješati čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo.
Staviti u lim za torte i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.Gotov biskvit prerezat na pola i malo kore natopiti mlijekom.
Krema:
45 dag šumskog voća(ja sam stavljala zamrznuto)
2 parfe kreme
mlijeko
čvrsti jogurt
šećer po potrebi
Smrznuto voće odmrznuti (u mikrovalnoj bržr jr) te ga dobro ocjediti.
Parfe kreme umutiti sa mlijekom prema uputama na pakiranju parfe kreme.
U jednu parfe kremu dodati šumsko voće i šećer ko hoće slađe,a u drugu parfe kremu dodat žličicu ekstrata vanilije i vanilijin šećer i jogurt. Lagano izmješati.
Na biskvit staviti kremu od šumskog voća,kremu od vanilije te drugi biskvit.Ukrasiti po želji i ostaviti dobro ohladiti u frižider.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 5-6 žlica brašna
- 1 vanilijin šećer
- 1 prašak za pecivo
Posebno tuć žumanjke sa šećerom, te kad bude pjenasto dodat vš, brašno i lagano kuhačom umješati čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo.
Staviti u lim za torte i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.Gotov biskvit prerezat na pola i malo kore natopiti mlijekom.
Krema:
- 45 dag šumskog voća(ja sam stavljala zamrznuto)
- 2 parfe kreme
- mlijeko
- čvrsti jogurt
- šećer po potrebi
Smrznuto voće odmrznuti (u mikrovalnoj bržr jr) te ga dobro ocjediti.
Parfe kreme umutiti sa mlijekom prema uputama na pakiranju parfe kreme.
U jednu parfe kremu dodati šumsko voće i šećer ko hoće slađe,a u drugu parfe kremu dodat žličicu ekstrata vanilije i vanilijin šećer i jogurt. Lagano izmješati.
Na biskvit staviti kremu od šumskog voća,kremu od vanilije te drugi biskvit.Ukrasiti po želji i ostaviti dobro ohladiti u frižider.
Super, strašne ste... Koliko ideja i recepata, za svaku pohvalu. Prepisala sam si jedan recept isto zgodan, kao bio je recept tjedna negdje. Davno sam prepisala, pa ću ga i Vama, vidim da Vam se sviđa kombinacija torte sa šumskim voćem. A u ovu se dodaju i piškote.
Sastojci su:
400 g keksa piškota
400 g šumskog voća (maline, kupine…)
300 ml mlijeka
2 žlice ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
4 čvrsta jogurta
150 g šećera u prahu
2 vanilin šećera, 2 vrećice želatine
limunova korica
Kalup za tortu namažite prvo maslacem, a rub kalupa obložite piškotama ( koje prethodno namočite u mlijeku - pomiješanim sa malo ruma), piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Sljedeći korak je da želatinu pomiješate s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno umiješajte želatinu u pripremljenu kremu, pa po njoj posložite red malina i kupina pa po njima namočene piškote. Rasporedite preostalu kremu i na kraju voće a tortu svakako ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Nadam se da vam se sviđa i da ćete probati. Možete korisiti i neko drugo voće, a tortu na kraju po želji preliti preljevom...
Opa, koliko kombinacija, Vi se raspisale moje dame! Svaka čast, sve treba uvažiti, svaka kuharica novi savjet za pozdraviti. Sve mi zvuči raskošno
ovo su moji recepti, lea
Može obje ljetne torte, lajkam sve! I ima isto nešto za vas..obavezno probajte : Semifredo
sastojci: 4 jaja, 20 dg šećera, 5 dl slatkog vrhnja, malo soli, 25 dag malina, 5 dag pistacija, korica 1 limuna. Postupak:
Na pari malo miksati jaja i šećer, vaniliju i limunovu koru i to sve dok se šećer ne otopi a smjesa zagrije. Onda maknite s vatre i miksajte dok se smjesa ne ohladi. Slatko vrhnje istucite u šlag pa povežite te obadvije smjese. Dodajte maline, pistacije. Izlijte u kalup i zamrznite. Kad mislite kušati, izvadite ranije iz šrkinje....Obavezno probajte, prava ljetna poslastica ;)
višnja
Sorry draga al imam bolju ljetnu tortu sa šumskim voćem!! Zašto bolju, zato jer ju obožava, torta se ne peče, nije ni skupa a brzo je gotova. Recept je moje prijateljice Ane, koja svaki tjedan peče torte...
PODLOGA ZA TORTU:
220 gr petit buerre keksa
125 gr maslaca
2 velike žlice meda
Keks sameljite u mlincu za orahe. Dodajte otopljeno maslo i dvije žlice meda. Smjesu utapkajte u kalup za tortu.
KREMA OD SIRA:
500 gr ABC sira
3 dcl vrhnja šlag
160 gr sitnog šećera u prahu
sok od pola limuna ili sok od jedne limete
1 vrećica želatine
ABC sir i šećer u prahu dobro izmiješajte. Dodajte umiješano vrhnje za šlag, sok od limete i želatinu (znate kako ide sa želatinom u vrećici - želatinu u prahu prelijte sa 4 žlice hladne vode te nakon deset minuta otopite je na laganoj vatri sa dcl mlijeka - ne smije uzavrjeti -kad se želatina otopi, a to je jako brzo, dodajte lagano u kremu od sira) pa kremu stavite na podlogu od keksa i masla. Stavite u hladnjak.
KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA:
450 gr šumskog voća
2 dcl vode
4 velike žlice šećera
2 vrećice vanilije
1 vrećica želatine
Voću dodajte šećer, vanilija šećer i vodu. Pustite da malo prokuha, tek par minuta i skinite s vatre. Pažljivo otopite želatinu u smjesi od voća, šećera i vode. Pustite da se to prohladi jer ne smije vruće na kremu od sira (otprilike pola sata) pa pažljivo žlicom kremu od šumskog voća stavite na kremu od sira. Preko noći obvezno u hladnjak i tek drugi dan jedite. Obećajte!!
Sir možete zamijeniti sa jogurtom