Zlajina torta 2
BISKVIT I :
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 1 vš
- 6 žlica brašna
- 2 žlice gustina
- 2 žlice vruće vode
- 1 prašak za pecivo
Žumanjke pjenasto izradit sa šećerom i vanilijin šećerom,lagano dodat brašno ,vodu,aromu vanilije po želji i gustin.Izmiksat.Smjesi dodat tvrd snijeg od bjeljanjaka (ne sa metalnim žlicama već drvenom kuhačom lagano umješat) i prašak za pecivo.Sttavit u obložen kalup i peć na 180 20tak min (provjerit).pečen biskvit prerezat da se dobiju dvije kore.Poškropit a malo mlikea
BISKVIT II:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ulja
- 1 žlica kakaa
- malo praška za pecivo(1/3 kesice)
- aroma čokolade
Opet žumanjke sa šećerom dobro izlupat ,dodat ulje ,lagano brašno i kakao i aromu..Izmiksat.Na kraju mješat drvenom kuhačom čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo. Ispeć u istom kalupu kao i prve kore.Kako je to jedna kora ne treba je rezati eventualno izravnati površinu ako se biskvit neravnomjerno podignuo.I ovaj biskvit lagano poškropit mlijekom.
KREMA:
- 250 ml vrhnja za šlag (može i vrhnje za kuhanje s tim da dodate šećer u njega pi želji)
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 2 žlice margarina
- i ponovo treba
- 250 ml vrhnja za šlag
Vrhnje ugrijati do vrenja i preliti preko čokolade i margarina dok se ne otopi dobro mješat pa u frižider na dva sata da se stvrdne.
Kad se stvrla istuć posebno ovig 250 ml šlaga te u njega lagano umišat ganache kremu.Ostavit malo u frižideru dok pripremimo druku "tanku" kremu.
KREMA II
- 30 dag bijele čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag
Ugrijat vrhnje do vrenja prelit preko bile čokolade ,mišat dok se ne otopi stavit u zamrzivač pola sat (meni se nikad bijela čokolada sa vrhnjem ne stisne do kraja tako da je bolje da ne bude skroz tvrda)
Na bijeli biskvit stavit tamnu kremu (,stavit u frižider ako krema nije skroz čvrsta).Bijelu kremu u tankom sloju premazat preko tamne kreme(za ovo je potrebno da bijela krema ne bude skroz tvrda) pa opet u frižider da se bijela krema stisne do kraja.Izvadit iz friždera i preko bijele kreme stavit tamni biskvit,preko njega ostatak bijele kreme a da bude lakše; tamnu kremu premazat preko onog zadnjeg bijelog biskvita i okrenit biskvit na stvrdnutu bijelu kremu . tortu ukrasut po želji u mom slučaju fbct tehnika za crtanje buttercremom (opisala sam u lego torti kako se radi ta tahnika) i sa vrhnjem za šlag.
ukratko slaganje torte
- bijeli biskvit
- tamna krema
- bijela krema
- tamni biskvit
- bijela krema
- tamna krema
- bijeli biskvit
- Vaše oznake (tagovi): torta
- Sastojci: bijela čokolada / kore / biskvit / vrhnje za kuhanje / gustin / kakao / ulje / jaja