Štrudla s makom i marmeladom

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 101974) |moji recepti

0
1 kg brasna pola l. mlijeka 125 gr margarina( pola od 250 gr ) 1 germa 100 gr secera 4 zumanca ( ja sam stavila 4 cjela jaja ) postupak germu sstaviti da nadodje naravno s malo brasna ,secera i malo mlijeka u brasno staviti sve sastojke i zamjesiti tijesto.ostaviti da nadodje.kad nadodje podjeliti ga u 2 ili tri djela.ako je u 2 budu dosta velike,to radite po zelji sastojci za fil: 150 gr maka malo mlijeka 200 gr secera postupak mak preliti s ( vrelim )  mlijekom toliko da samo pokrije mak,i ostaviti da malo hladne. premazati preko razvijenog tijesta,zarolati premazati jednim jajeto  i eto ga peci na ne prejakoj temperaturi, kad su gotove posuti secerom u prahu.ja sam jednu polovicu tjesta napravila s makom jednu s marmeladom.i moram priznat s marmeladom mi je bolja   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Prava domaća štrudla
Prava domaća štrudla

sastojci za tijesto

  • 1 kg brasna
  • pola l. mlijeka
  • 125 gr margarina( pola od 250 gr )
  • 1 germa
  • 100 gr secera
  • 4 zumanca ( ja sam stavila 4 cjela jaja )

postupak

germu sstaviti da nadodje naravno s malo brasna ,secera i malo mlijeka

u brasno staviti sve sastojke i zamjesiti tijesto.ostaviti da nadodje.kad nadodje podjeliti ga u 2 ili tri djela.ako je u 2 budu dosta velike,to radite po zelji

sastojci za fil:

  • 150 gr maka
  • malo mlijeka
  • 200 gr secera

postupak

mak preliti s ( vrelim )  mlijekom toliko da samo pokrije mak,i ostaviti da malo hladne.

premazati preko razvijenog tijesta,zarolati premazati jednim jajeto  i eto ga peci na ne prejakoj temperaturi,

kad su gotove posuti secerom u prahu.ja sam jednu polovicu tjesta napravila s makom jednu s marmeladom.i moram priznat s marmeladom mi je bolja

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: JADRANKA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)