Štrudla s makom i marmeladom
Prava domaća štrudla
sastojci za tijesto
- 1 kg brasna
- pola l. mlijeka
- 125 gr margarina( pola od 250 gr )
- 1 germa
- 100 gr secera
- 4 zumanca ( ja sam stavila 4 cjela jaja )
postupak
germu sstaviti da nadodje naravno s malo brasna ,secera i malo mlijeka
u brasno staviti sve sastojke i zamjesiti tijesto.ostaviti da nadodje.kad nadodje podjeliti ga u 2 ili tri djela.ako je u 2 budu dosta velike,to radite po zelji
sastojci za fil:
- 150 gr maka
- malo mlijeka
- 200 gr secera
postupak
mak preliti s ( vrelim ) mlijekom toliko da samo pokrije mak,i ostaviti da malo hladne.
premazati preko razvijenog tijesta,zarolati premazati jednim jajeto i eto ga peci na ne prejakoj temperaturi,
kad su gotove posuti secerom u prahu.ja sam jednu polovicu tjesta napravila s makom jednu s marmeladom.i moram priznat s marmeladom mi je bolja
Link izvora / potpis autora: JADRANKA