Složenac od poriluka i mesa
Sastojci:
- 40 dag mljevenog mesa
- 0,2 l ulja
- 60 dag poriluka
- 10 dag slanine
- 10 dag luka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 10 dag sira
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Priprema:
Poriluk očistite, narežite na 1 cm široke kolutove, kuhajte na pari 5 minuta i ocijedite.
U međuvremenu na vrućem ulju popržite nasjeckanu slaninu i luk pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i pirjajte 10-tak minuta. U posudu za pečenje stavite na dno malo ulja, pa složite red poriluka, red mesa, dok sve ne potrošite. Prelijte razmućenim jajetom u koje ste umiješali kiselo vrhnje, naribani sir i nasjeckani peršin. Pecite u pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.
- Vaše oznake (tagovi): složenac