Špagetoni (spaghettoni) s okruglicama
Glavno pravilo za kuhanje tjestenine glasi: al dente! To znači da ju je strogo zabranjeno prekuhati! Ovi špagetoni s okruglicama nisu iznimka.
Što vam sve treba:
- 32 dag spaghettona (deblji špageti)
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 30 dag junetine
- krušne mrvice
- 1 jaje
- malo usitnjenog kima
- svežanj rikole
- naribani parmezan
- maslinovo ulje
- sol
- mljevena crvena paprika
Kako pripremiti špagetone s okruglicama
Oljušteni češnjak i luk sitno nascjeckajte. Češnjak još i protisnite. Sameljite meso dva puta da smjesa bude glatka. Umiješajte luk, češnjak, jaje, sol, papra, kim i mljevenu papriku. Mijesite i pomalo dodajte toliko mrvica i 4-5 žlica vode (po mogućnosti mineralne) da se svi sastojci povežu. Utisnite smjesu u zdjelu i pokrijte rastezljivom, plastičnom folijom. Neka odleži nekoliko sati u hladnjaku. Proberite i operite rikolu pa ju stavite u cjedilo. Povremeno protresite da se dobro iscijedi. Oblikujte sitne okruglice od mesa pa ispržite. Umiješajte u skuhane i ocijeđene spaghettone. Pospite rikolom i parmezanom.
- Vaše oznake (tagovi): špagetoni / spaghetoni / mesne okruglice / tjesetenina / jela od tjestenine
- Sastojci: špagetoni / spaghettoni / luk / češnjak / junetina / krušne mrvice / jaje / kim / rikola / parmezan / maslinovo ulje / sol / mljevena crvena paprika / voda / mineralna voda