Špageti sa začinima na otočki način
Sjetih se špageta na otočki način...špageta na kojima smo se u mladenačkim danima uvježbavale kako nam stoji kuhača. Kako je dobro bilo te jedne godine na moru, bilo nas je 5 frendica, i isprobavale smo svašta, i za popiti, i za pojesti... Pa tako smo došle i na ideju špageta sa lukom, češnjakom, muškatnim oraščićem, malo drugačije za promjenu
Sastojci:
- 40 dag špageta
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 10 dag naribanog paškog sira
- 1 grančica peršinovog lista
- 1 lovorov list
- 1/2 žličice majčine dušice
- 3 do 4 lista svježeg bosiljka
- malo ružmarina, origana i muškatnog oraščića
- maslinovo ulje, papar, sol
Špagete skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijana ulje i izmiješajte da se ravnomjerno na ulje i držite na toplom. Posebno na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i češnjak, dodajte nasjeckani peršinov list, majčinu dušicu, bosiljak, muškatni oraščić, origano i lovorov list pa sve zajedno malo popržite. Zatim ovom smjesom prelijte špagete (prethodno izvadite lovorov list) i na vatri lagano izmiješajte. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim sirom. Poslužite uz salatu od rajčice i paprike.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: lovorov list