Za 10 osoba:
3 žlice hladne vode
2 žlice želatine
50 dag malina
4 žlice likera od jagoda
25 dag punomasnog mekanog sira
1,5 dl kiselog vrhnja
2 jaja
12,5 dag šećera
Podloga od keksa:
12,5 dag izmrvljenih zobenih keksa
6 dag otopljenog maslaca
3 dag šećera demerara
4,5 dag nasjeckanih oraha
Ukras:
1,5 dl istučenog slatkog vrhnja
nekoliko malina
listići metvice
Priprema:
Pripremite podlogu od keksa, pomiješajte kekse, maslac, šećer demerara i orahe, pa podlogu ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Predviđenu količinu vode ulijte u vatrostalnu zdijelu, površinu vode pospite želatinom, pa ostavite 10 minuta. U miješalici usitnite maline pa ih zatim protisnite kroz najlonsko sito kako biste uklonili sve sjemenke. Dodajte liker od jagoda i promiješajte. Mekani sir stavite u veliku zdijelu, pa ga tucite dok ne postane mekan i gladak. Dodajte kiselo vrhnje i žumanjke, pa miješajte. Zdjelu sa želatinom uronite u duboku posudu punu vruće vode, pa vodu lagano zagrijavajte kako bi se želatina otopila. Umiješajte je u smjesu od sira. Pripremite kremu, načinite krut snijeg od bjelanjaka. Dodajte žlicu po žlicu šećera. Neprekidno miješajte tako da se sastojci dobro prožmu. Dodajte smjesu od sira u snijeg od bjelanjaka pa promiješajte. Ostavite smjesu da se malo zgusne. Dodajte smjesu od malina, no umiješajte je tek toliko da podsjeća na mramor. Izlijte smjesu pažljivo na podlogu od keksa. Ostavite da se hladi dok ne očvrsne. Nožem odvojite rubove torte od lima. Izvadite je i stavite na pladanj. Rub torte ukrasite tučenim slatkim vrhnjem te malinama i listićima metvice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
Za 10 osoba:
- 3 žlice hladne vode
- 2 žlice želatine
- 50 dag malina
- 4 žlice likera od jagoda
- 25 dag punomasnog mekanog sira
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 12,5 dag šećera
Podloga od keksa:
- 12,5 dag izmrvljenih zobenih keksa
- 6 dag otopljenog maslaca
- 3 dag šećera demerara
- 4,5 dag nasjeckanih oraha
Ukras:
- 1,5 dl istučenog slatkog vrhnja
- nekoliko malina
- listići metvice
Priprema:
Pripremite podlogu od keksa, pomiješajte kekse, maslac, šećer demerara i orahe, pa podlogu ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Predviđenu količinu vode ulijte u vatrostalnu zdijelu, površinu vode pospite želatinom, pa ostavite 10 minuta. U miješalici usitnite maline pa ih zatim protisnite kroz najlonsko sito kako biste uklonili sve sjemenke. Dodajte liker od jagoda i promiješajte. Mekani sir stavite u veliku zdijelu, pa ga tucite dok ne postane mekan i gladak. Dodajte kiselo vrhnje i žumanjke, pa miješajte. Zdjelu sa želatinom uronite u duboku posudu punu vruće vode, pa vodu lagano zagrijavajte kako bi se želatina otopila. Umiješajte je u smjesu od sira. Pripremite kremu, načinite krut snijeg od bjelanjaka. Dodajte žlicu po žlicu šećera. Neprekidno miješajte tako da se sastojci dobro prožmu. Dodajte smjesu od sira u snijeg od bjelanjaka pa promiješajte. Ostavite smjesu da se malo zgusne. Dodajte smjesu od malina, no umiješajte je tek toliko da podsjeća na mramor. Izlijte smjesu pažljivo na podlogu od keksa. Ostavite da se hladi dok ne očvrsne. Nožem odvojite rubove torte od lima. Izvadite je i stavite na pladanj. Rub torte ukrasite tučenim slatkim vrhnjem te malinama i listićima metvice.