Patka od jučer
Sastojci:
- 220 g pačja prsa bk
- 0,4l jogurt
- 60g pačja jetrica
- sol, papar
- 100g kukuruzno brašno
- 30g hajdina kaša
- bučino ulje
- bučine sjemenke
- 200g buča pečenica
- 150g maslac
- 100g tikvice
- 0,05l vrhnje za kuhanje
- 5g med
- 15g stevija
Priprema:
Pačja prsa preko noći ostavimo u jogurtu.
Prsa stavljamo u hladnu tavu te pečemo na strani kože, a temperaturu lagano podižemo dok se mast topi.
Nakon 10 - tak minuta okrenemo prsa (koža mora biti hrskava), te meso još 5 minuta pečemo. Prsa maknemo na stranu da se malo odmore i prije posluživanja ih samo na vrućoj masnoći - maslacu „okrenemo“ da dobiju boju. Pripremljena pačja prsa režemo na debljinu od 1 cm.
Bundevu kuhamo te od nje napravimo pire koji stavljamo (kad se ohladi) u sifon. Prije posluživanja ugrijemo u vodenoj kupki.
Malu tikvicu punimo sa malo dimljenog sira te paniramo na bečki način u tostu te u dubokoj masnoći pohamo.
Kruh sa stevijom režemo na manje komade te ga prepečemo - tostiramo i kod serviranja na njega stavimo po komad pačje jetre koju smo na tavi kratko prepekli i na kraju začinili sa solju i paprom te sa malo bagremovog meda.
Kod posluživanja: na tanjur stavimo pire, na njega dodamo mali komad pohane bučice - tikvice i na to lagano pačja prsa rezana na komade. Pokapamo sa malo bučinog ulja te dodamo bučinih sjemeki (2-3) i sa strane stavimo tost sa pačjom jetricom.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: buča / bučino ulje / tikvice / vrhnje