VE-začin
Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela.
Priprema:
Trebamo razno povrće kao mrkvu, peršin s listom, celer, korabu, karfiol, kelj, prokulicu, brokulu, pasternjak, poriluk, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš, list komorača i kopra. Sameljemo u stroju za mljevenje ili naribamo u mikseru.
Dodamo 10-20% morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke.
Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela.
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): začinsko bilje