70 dg mljevene govedine
1 kg rajčica
50 dg sira
origano
bešamel
sol i papar
3 češnja češnjaka
Tijesto za lazanje
Priprema lazanja
Na miješanom ulju lagano prodinstajte češnjak dok ne dobije nježnu zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, zasolite i dinstajte 25 minuta povremeno mješajući. 80 dg očišćenih i oguljenih rajčica isjeckajte na sitnije kockice i dodajte mesu. Zasolite malo i kuhajte 15-ak minuta. Pred sam kraj popaprite i dodajte origana.
U drugoj zdjeli pripremite zasoljenu vodu za lazanje u koju ste dodali malo ulja. Tijesto za lazanje ne trebate kuhati jer se često na taj način raspadnu. Važno je da je smijesa od mesa vruća kad se lazanje slažu jer će se na taj način tijesto dodatno omekšati. Po par listića stavite u vruću vodu na 1-2 minute i slažite na nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu. Slažite na način da na tijestom prekrijete površinu, dodajte meso, bešamel i izribani sir, pa opet tijesto... Lazanje prelijte bešamelom. Pazite da pravilno rasporedite sastojke, a ako vam nečeg ostane to uvijek možete stvaiti na gornji sloj što će djelovati i prilično dekorativno. Ostatak rajčica propasirajte ili zamo izezajte na tanje ploškice i stavite preko bešamela. Pospite sviježim origanom i dekorirajte ribanim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici 30-ak minuta na 220°C.
Uz lazanje poslužite salatu od matovilca ili običnu zelenu salatu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
Sastojci:
- 70 dg mljevene govedine
- 1 kg rajčica
- 50 dg sira
- origano
- bešamel
- sol i papar
- 3 češnja češnjaka
- Tijesto za lazanje
Priprema lazanja
Na miješanom ulju lagano prodinstajte češnjak dok ne dobije nježnu zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, zasolite i dinstajte 25 minuta povremeno mješajući. 80 dg očišćenih i oguljenih rajčica isjeckajte na sitnije kockice i dodajte mesu. Zasolite malo i kuhajte 15-ak minuta. Pred sam kraj popaprite i dodajte origana.
U drugoj zdjeli pripremite zasoljenu vodu za lazanje u koju ste dodali malo ulja. Tijesto za lazanje ne trebate kuhati jer se često na taj način raspadnu. Važno je da je smijesa od mesa vruća kad se lazanje slažu jer će se na taj način tijesto dodatno omekšati. Po par listića stavite u vruću vodu na 1-2 minute i slažite na nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu. Slažite na način da na tijestom prekrijete površinu, dodajte meso, bešamel i izribani sir, pa opet tijesto... Lazanje prelijte bešamelom. Pazite da pravilno rasporedite sastojke, a ako vam nečeg ostane to uvijek možete stvaiti na gornji sloj što će djelovati i prilično dekorativno. Ostatak rajčica propasirajte ili zamo izezajte na tanje ploškice i stavite preko bešamela. Pospite sviježim origanom i dekorirajte ribanim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici 30-ak minuta na 220°C.
Uz lazanje poslužite salatu od matovilca ili običnu zelenu salatu.