15 tankih kora za baklavu(obično kupim na tržnici)
3 jaja
1 jogurt( čvrsti- ne tekući)
2 čaše od jogurta kristal šećera
2 čaše od jogurta ulja
1 pecilni prašak
4 jušne žlice pšeničnog grisa
Izmiksati jaja, šećer, dodati jogurt, ulje, pšenični gris i pecilni prašak, . Kad ste sve dobro izmiksali možete početi sa slaganjem baklave.Jabuke naribati i ostaviti da se ocijede, .Stavite koru, premažite je mješavinom, ponovo kora pa premazati , stavlja se 5 kora s tim da se peta ne premazuje, zatim stavite naribane jabuke-preko polovice velike kore, posipati mljevenim cimetom, zarolati i staviti u veliki pleh. tako i prerostale kore premazivati i slagati. kad ste sve kore potrošili dobit ćete tri jufkice, stavite ih peći.
Kad je baklava pečena i vruća zaliti baklavu sa: 2 čaše od jogurta šećera se prokuha sa 2 čaše od jogurta vode. Baklava će upiti sav preljev, probajte i uživajte.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
‹ Baklava
najbolji recept
Baklava od pečenih lješnjaka ›
Recept sam davno dobila od prijateljice, tko god ga je probao oduševljen je, osvježavajuća baklava s jabukama
Za Baklavu sa jabukama vam je potrebno
- 15 tankih kora za baklavu(obično kupim na tržnici)
- 3 jaja
- 1 jogurt( čvrsti- ne tekući)
- 2 čaše od jogurta kristal šećera
- 2 čaše od jogurta ulja
- 1 pecilni prašak
- 4 jušne žlice pšeničnog grisa
Izmiksati jaja, šećer, dodati jogurt, ulje, pšenični gris i pecilni prašak, . Kad ste sve dobro izmiksali možete početi sa slaganjem baklave.Jabuke naribati i ostaviti da se ocijede, .Stavite koru, premažite je mješavinom, ponovo kora pa premazati , stavlja se 5 kora s tim da se peta ne premazuje, zatim stavite naribane jabuke-preko polovice velike kore, posipati mljevenim cimetom, zarolati i staviti u veliki pleh. tako i prerostale kore premazivati i slagati. kad ste sve kore potrošili dobit ćete tri jufkice, stavite ih peći.
Kad je baklava pečena i vruća zaliti baklavu sa: 2 čaše od jogurta šećera se prokuha sa 2 čaše od jogurta vode. Baklava će upiti sav preljev, probajte i uživajte.
Link izvora / potpis autora: Đurđica Dodig