Tjestenina s keljom
''Goli kuhar'' me inspirirao, ja malo preinačila, djeca i suprug ga s vremenom zavoljeli...nitko sretniji od mene...zdravo, a nepcu čarolija...
Sastojci:
- veća glavica kelja (ili 2 manje)
- slanina
- češnjak
- parmezan
- tjestenina
- maslinovo ulje
- evtl. kikiriki
PRIPREMA:
- kuhati tjesteninu
- na maslinovom ulju popržiti na listiće tanko narezanu slaninu, potom ju izvaditi
- na istom ulju popržiti na kratko na trake izrezan (prethodno opran) kelj; na laganoj vatri 5- 7 min pržiti...
- povegetiti, mali papra i sitno isjeckanog češnjaka (3-4...ili po ukusu), posipati žlicom do 2 brašna - promiješati, posipati 2 vrećice parmezana i zaliti vodom od tijesta - po malo ovisno koliko umaka želite
- spojiti s tijestom te umIješati i slaninu
***
pokadkad možete ubaciti malo prženog kikirikija - djeci bude interesantno
- Sastojci: kikiriki / maslinovo ulje / slanina / parmezan / tjestenina / kelj / češnjak