50 g svježih crnih truba (ili 15g sušenih namočenih u mlijeku)
200 g kestenja
250 g sira Mileram
3-4 češnja češnjaka
1 mladi luk
20 g šumskih brusnica (dekoracija)
sol, papar
ružmarin
timjan
Priprema:
Kestenje križno zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz križni zarez (može vam poslužiti i nož za razmazivanje kao žlica za izvaditi dio koji ne izađe istiskivanjem).
Dobivenu smjesu (sličnu brašnu) umiješajte u na laganoj vatri rastopljeni Mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja.
U međuvremenu na zagrijanom ulju (bučinom ili maslinovom) pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani češnjak. Nakon cca 5-8min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (sol, papar, ružmarin i timjan). Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne.
Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati (zeleni) dio omanjeg mladog luka.
Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica.
Za veće količine umaka, uz trubice korisitite i smeđe šampinjone.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
‹ Tjestenina s pestom od graška
najbolji recept
Tjestenina sa plodovima mora ›
Kad dođe jesen, uživam u ovom jelu....
Sastojci:
- 50 g svježih crnih truba (ili 15g sušenih namočenih u mlijeku)
- 200 g kestenja
- 250 g sira Mileram
- 3-4 češnja češnjaka
- 1 mladi luk
- 20 g šumskih brusnica (dekoracija)
- sol, papar
- ružmarin
- timjan
Priprema:
Kestenje križno zarežite na ravnoj strani ploda i prelijte hladnom vodom i stavite kuhati još 20 minuta nakon što voda zavrije. Dok su kesteni još topli, istisnite plod iz ljuske kroz križni zarez (može vam poslužiti i nož za razmazivanje kao žlica za izvaditi dio koji ne izađe istiskivanjem).
Dobivenu smjesu (sličnu brašnu) umiješajte u na laganoj vatri rastopljeni Mileram i miješajte dok ne dobijete više-manje jednoliku smjesu. Prema potrebi i želji, dodajte vode, miljeka ili vrhnja.
U međuvremenu na zagrijanom ulju (bučinom ili maslinovom) pirjajte ustinjene gljive i sitno nasjeckani češnjak. Nakon cca 5-8min umiješajte umak od kestena s gljivama, dodajte začine (sol, papar, ružmarin i timjan). Često miješajući kuhajte još 10-15 minuta dok se ne zgusne.
Pred kraj dodajte nasjeckani lisnati (zeleni) dio omanjeg mladog luka.
Poslužite s njokima, tjesteninom ili rižom. Na vrhu pospite pola šake šumskih brusnica.
Za veće količine umaka, uz trubice korisitite i smeđe šampinjone.
super recepti
=D>
svaka cast za recepte,naj bolji ste :H