40 dag tjestenine
50 dag svježih dagnji
25 dag kozica ili škampi
10 dag luka
1 dl bijelog vina
0,5 dl maslinovog ulja
50 dag rajčice
2 češnja češnjaka
1 žličica nasjeckanog peršina
sol
papar
Priprema:
Dagnje dobro operite i zajedno s vinom stavite na laganu vatru da se otvore. Očistite školjke, a vodu od kuhanja procijedite. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin i dodajte sitno nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite i nakon 5 minuta dodajte 1,5 dl tekućine u kojo su se kuhale dagnje, očišćene dagnje i kozice. Kuhajte još nekoliko minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i prelijte umakom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
‹ Tjestenina sa gljivama i kestenima
najbolji recept
Tjestenina u bijelom umaku od škampa ›
Sastojci:
- 40 dag tjestenine
- 50 dag svježih dagnji
- 25 dag kozica ili škampi
- 10 dag luka
- 1 dl bijelog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 50 dag rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Priprema:
Dagnje dobro operite i zajedno s vinom stavite na laganu vatru da se otvore. Očistite školjke, a vodu od kuhanja procijedite. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin i dodajte sitno nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite i nakon 5 minuta dodajte 1,5 dl tekućine u kojo su se kuhale dagnje, očišćene dagnje i kozice. Kuhajte još nekoliko minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i prelijte umakom.