tjestenina
crvena paprika, zelena i žuta
mrkva
luk
celer
komorač
Priprema:
Za ovu tjesteninu potrebno vam je tjestenina i povrće, naravno.
Ja uvijek upotrijebim povrće koje imam u frižideru. U ovom slučaju to je bila mrkva,luk, celer, komorač, zelena, žuta i crvena paprika.
Stavite u lonac vodu i posolite te pustite da zakipi kako bi skuhali špagete. (Skuhajte ih al dente).
Za to vrijeme svo povrće osim crvene paprike prvo kratko popirjajte na malo ulja. Tek tolko da omekša. Lagano začinite vegetom. To povrće sada sipajte u tanjur i u istoj tavi na malo ulja popirjajte crvenu papriku. Kada omekša, a ulje dobije lagano crvenkastu boju vratite ponovno povrće koje ste prethodno propirjali i sve promiješajte. Kada se skuha tjestenina i nju dodajte u povrće, obilno zalijte soja umakom i poslužite.
Ova tjestenina je odlična kada se posipa sa tostiranim mrvicama kruha ili nekim naribanim tvrdim sirom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
‹ Tuna sa rajčicom
najbolji recept
Školjkice s pršutom i kiselim vrhnjem ›
Obožavam tjesteninu i povrće... a tek to dvoje skupa... za prsteke polizat...
Sastojci:
- tjestenina
- crvena paprika, zelena i žuta
- mrkva
- luk
- celer
- komorač
-
Priprema:
Za ovu tjesteninu potrebno vam je tjestenina i povrće, naravno.
Ja uvijek upotrijebim povrće koje imam u frižideru. U ovom slučaju to je bila mrkva,luk, celer, komorač, zelena, žuta i crvena paprika.
Stavite u lonac vodu i posolite te pustite da zakipi kako bi skuhali špagete. (Skuhajte ih al dente).
Za to vrijeme svo povrće osim crvene paprike prvo kratko popirjajte na malo ulja. Tek tolko da omekša. Lagano začinite vegetom. To povrće sada sipajte u tanjur i u istoj tavi na malo ulja popirjajte crvenu papriku. Kada omekša, a ulje dobije lagano crvenkastu boju vratite ponovno povrće koje ste prethodno propirjali i sve promiješajte. Kada se skuha tjestenina i nju dodajte u povrće, obilno zalijte soja umakom i poslužite.
Ova tjestenina je odlična kada se posipa sa tostiranim mrvicama kruha ili nekim naribanim tvrdim sirom.
Link izvora / potpis autora: http://unique-hrebina.blogspot.com/2013/10/zdrava-tjestenina.html