lakistrikeboy traži recept za domaće kobasice
Domaće kobasice
Svake godine radimo sami svoje kobasice,
potreban vam je stroj za mljevenje mesa i punjač kobasica,
pred kolinje ima tih strojeva za kupiti i nekad budu i akcije.
Potrebno je uzeti crijeva za kobasice, imamo isto za kupiti,bolja su ona deblja nego tanja jer ne pucaju tako često i daju se fino popunit.
Evo recept za isprobane savršene slavonske kobaje :-)
20 kg svinjskog mesa od plećke
5 kg leđne slanine
začini (postotak ide na količinu mljevene smjese)
1% crvene paprike
ako želite da kobasice budu blago ljute onda stavite 0,8% slatke paprike i 0,2% ljute paprike. Najbolje je ako imate domaće.
1% bijelog luka
1,8% soli
svinjska crijeva za kobasice
Meso, slaninu i bijeli luk sameljete. Papriku i sol rasporedite po mesu i sve dobro izmješate. Morate paziti da se masa svugdje dobro rasporedi,najbolje da duže mješate sve skupa i da probate dok je još sirovo,
tako da na vrijeme dodate ako treba još soli,to je inače kod mene stalno dodavanje,probam pa dodam,pa opet probam pa dodam...dokle god ne postignem željeni okus, tu pazite, jer ako i malo presolite dobro,al ako nema dovoljno soli...e onda će se netko u obitelji ljutiti :-)))
Punjenje kobasica:
Prvo crijeva namočite u vodu da se razdvoje i lakše postave na stroj.
Mesom puniti crijeva (pazite kod punjenja,lagano povlačite dok netko drugi strojem istiskuje meso,naj bolje da to rade dvije osobe) i sušiti na 4-5 dimova (svaki drugi dan), znači ukupno 8-10 dana i onda kobasice ostaviti u pušnici na propuhu da se dobro osuše.
Uživajte!
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.