mirela traži recept za mramorni kolač
Mramorni kolač
MRAMORNI KOLAČ 2 – recept je preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/mramorni-vijenac+mramorni+kola%C4%8D&cd=2&hl=hr&ct=clnk&gl=hr
Vrijeme pripreme: 1 h i 20 min.
Sastojci
4 žumanca
280 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
limunova korica
120 g omekšanog maslaca
50 g grožđica
10 žlica mlijeka
3 žlice ulja
280 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
4 bjelanca
1-2 žlice kakaa
2 žlice ruma
Za premazivanje kalupa:
Krušne mrvice Podravka
maslac
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
1. Pjenasto izmiješajte žumanca i šećer, dodajte vanilin šećer, limunovu koricu, omekšali maslac i grožđice. Zatim postupno dodajite mlijeko i ulje, a na kraju naizmjenično umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrstim snijegom od bjelanaca.
2. Od pripremljene mješavine odvojite jednu trećinu smjese pa joj dodajte kakao i rum.
3. Namašćeni kalup posipajte krušnim mrvicama i izlijevajte red žute smjese, po tome red smeđe, dok ne potrošite svu smjesu.
4. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 30 minuta. Pečeni kolač odmah obrubite po krajevima, istresite na podlogu i ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Prije posluživanja kolač pospite šećerom u prahu.
Savjet
Ako želite, tijestu možete dodati nasjeckane ili mljevene bademe.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Mramorni kolač – recept je preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/brzi-mramorni-kolac
Vrijeme pripreme: 45 min.
Sastojci
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta šećera
3 čaše od jogurta brašna
4 jaja
2 praška za pecivo
kakao (količina po želji
Priprema
1. Izmutiti šećer i jaja.
2. Dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno, dobro izmiješati.
3. u dublji namašten pobrašnjen pleh uliti pola smjese, a u ostatak dodati kakaa i dobro izmiješati da se dobije tamna smjesa.
4. Tamnu smjesu izliti na svijetlu i vilicom lagano promiješati da se dobiju šare.
5. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 225 °C oko 30 minuta.
6. Pečeni kolač posuti šećerom u prahu.