RICHARD traži recept za veprovinu pečenu u pečnici
Pečena veprovina
Sastojci: meso mladog vepra, krumpir, paprika, rajčica, mrkva, luk, vegeta, sol, ulje, papar, ružmarin, list lovora . Meso vepra posolimo, natrljamo vegetom, posipamo ružmarinom i pustimo da odstoji nekoliko sati, a po mogućnosti i duže (preko noći u hladnjaku). Krumpir očistimo, raspolovimo, posolimo, začinimo svježom paprikom, rajčicom, mrkvom isječenom na kolutiće i lukom, te dodamo nekoliko listova lovora. U peku stavimo tako pripremljeni krumpir, a na krumpir meso. Zalijemo s malo vode i dodamo malo ulja, a zatim peku poklopimo. Ako imate onu peku koja ide u pećnicu, tada pećnicu dobro zagrijte prije nego stavljate peku unutra. Ako pečete na pravoj, vatru treba naložiti i pustiti da se razgori, a potom razgrnuti žar. Stavimo pripremljenu peku, na poklopac nagrnemo žar i pustimo da se peče oko 40 minuta. Zatim otvorimo, meso okrenemo, ponovo poklopimo, namaknemo žar i ostavimo da se peče još oko 30-40 minuta. Servira se sa krumpirima ili po želji gosta s lovačkim njokima.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.