Mladen kRALJ traži recept za veprovina s njokima
Veprovina s njokima
Sastojci:
oko 1 kg veprovine bez kosti, 5 dkg svinjske masti, pola kile ljubičastog luka, 20 g brašna, jedna žličica mljevene crvene paprike, 7,5 dcl bijelog vina, 3 svježe paprike, 1-2 crvene ljute papričice, 3 režnja češnjaka, maslinovo ulje, sol i papar.
Meso narežemo na kocke, te začinimo sa soli i paprom. U tavici zagrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk i malo ga posolimo. Zatim dodamo narezano meso i na laganoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok tekućina što je meso ispusti ne ispari. Za to vrijeme u zdjelici pomiješamo brašno i mljevenu crvenu papriku, ulijemo bijelo vino, sve zajedno izmiješamo i stavimo kratko na stranu. Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu crvenu ljutu papričicu, na kockice narezane svježe paprike i čim češnjak zamiriše ulijemo pripremljenu mješavinu s bijelim vinom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. Potom sve premjestimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu i pokrijemo aluminijskom folijom. Ovako pripremljen paprikaš stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 stupnjeva, oko 1 sat.
Uz ovo jelo savršeno idu njoke od krumpirovog tijesta (kuhane u puno slane vode).
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.