sakib traži recept za domaci bosanski sudzuk
Sudžuk
Potrebno je:
7 kg govedine
2 kg ovčetine
1 kg čvrstog loja
sol
biber
luk.
Priprema:
Meso i loj sameljete na mašini za mljevenje mesa pa tome dodate sol, biber i luk i sve dobro zajedno izmješate.
Ovako pripremljenom smjesom punite tanka crijeva (najčešće goveđa).
Sudžuk sušite nekoliko dana na hladnom dimu,a zatim ih ostavite na mjestu gdje ima propuha/vjetra.
koliko je meni poznato bosanski SUDZUK je ovo
300gr ostrog brasna
1 l hladne vode
150 gr secera u prahu
150 gr mljevenih oraha
razmutiti brasno u hladnoj vodi ,pazeci da ne ostanu grudve ,.Posudu staviti na vatru ,dodati secer i mjesati da ne zagori kad masa pocne tesko da se mjesa dodatti orahe i dobro izmjesati ,skinuti sa sporeta i izliti u veci pleh da se ohladi #:S ako sam pogresila sori moja ujna raza me tako ucila :X
7 kg govedine
2 kg ovčetine
1 kg čvrstog loja
sol
biber
luk.
Priprema:
Meso i loj sameljete na mašini za mljevenje mesa pa tome dodate sol, biber i luk i sve dobro zajedno izmješate.
Ovako pripremljenom smjesom punite tanka crijeva (najčešće goveđa).
Sudžuk sušite nekoliko dana na hladnom dimu,a zatim ih ostavite na mjestu gdje ima propuha/vjetra.
Ma mene bi samo zanimalo , zar se on ne nadjeva u debela crijeva , a ne u tanka . Oprostite mi ako griješim , ali ja mislim da sam tako nešto jela , ali u debelim crijevima .
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.