Veprov but na lovački način

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Veprov but na lovački način

Tomislav traži recept za veprov but na lovacki nacin

Slika korisnika Asja's
Offline
Pridružen/a: 08/12/2010

Vepra obično radimo na gulaš, pašticadu ili na lovački. Prijatelj nas stalno ospkrbulje veprovinom pa ju jedemo gotovo često kao recimo junetinu ili svinjetinu.
Vepar na lovački:
Za rezance vam treba:
50 dkg glatkog brašna
2,5 dcl obične vode
1 jaje
sol.
Za saft vam treba:
1kg mesa vepra (najbolje but ili neko manje žilavo meso od veprovine)
2-3 luka
4-5 mrkvi
2 cijela peršina sa korijenom i listom
vegeta
celer
4-5 kiselih krastavaca
žličica senfa
majčina dušica
2 kocke juhe od gljiva
sušenih ili svježih vrganja ( nije obavezno, ali daje posebnu aromu pa preporučam)
komadić domaćeg špeka ili pancete
3 lovorova lista
malo vegete Pikant
svježe mljeveni zeleni papar
2 litre vode
3 dcl bijelog vina
klinčići
2 lista lovora
papar u zrnu
4-5 češnja češnjaka

Priprema:

Dan ranije skuhajte marinadu od vode , vina , mrkvica i peršina koje ste prvo narezali na male kolutove, klinčića, papra, lovora , i još stavite soli po želji . Meso ostavite preko noći u hladnoj marinadi iliti pacu i ako imate priliku jednom marinadu promiješajte.

Drugi dan izvadite meso iz marinade, narežite ga na podjednako velike kockice. Povrće usitnite štapnim mikserom ili blenderom. Ostavite koji kolutić mrkvice čisto za ukras.
Meso dinstajte na sitno nasjeckanom luku i špeku , dodajte usitnjeno povrće te dolijevajte marinadom po potrebi.
U saft stavite dvije kocke juhe od gljiva, sušene ili svježe vrganje, lovorov list , zeleni papar , češnjak koji ste protisnuli ili jako sitno nasjeckali, list celera, majčinu dušicu i na sitno nasjeckane kisele krastavce.
Pred kraj dodajte senf i provjerite okus pa dodajte još začina po želji. Vidjet ćete da ovaj saft neče biti potrebno dodatno zgušnjavati brašnom jer je saft zbog usitnjenog povrće sam po sebi dovoljno gust.
Dok se saft krčka, zamijesite rezance od brašna, soli, jajeta i vode. Ja čak dodam malo domaće svinjske masti, bude bolje. Tijesto treba biti takvo da se ne lijepi za radnu površinu kad je gotovo. Ako imate vremena, bilo bi dobro da odstoji oko pola sata. Potom ga razvaljajte tanko i napravite pruge sa nožem. Rezance potom pobrašniti , promiješati rukama i rasprostrti po dasci da se još malo prosuše . Kuhati u dosta osoljene vode .
Možete i koristiti gotove tjestenine (ponekad jednostavno natrgam lazanje koje su gotove kupljene i njih stavim kao prilog). Moji čak vole i kuhanje njoke od krumpira uz to.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija